Nakon Beograda, Banjaluke i Brčkog, Teslić je opština koja je dočekala trku četiri ili više puta. Naravno Beograd i Banjaluka su bili domaćini u svih 13 izdanja, Brčko pet puta, Teslić i Bijeljina po četiri puta.

Danas je održana press konferencija povodom zvanične objave da je Opština Teslić domaćin treće etape. Na 13.izdanju Beograd Banjaluka, Teslić će biti domaćin tj. Mjesto cilja treće etape. Do sad smo bili startno mjesto ove velike sportske manifestacije, u dogovru sa organizatprima smo odlučili da napravimo promjenu, tako da ćemo imati sigurno spektakularnu završnicu ovdje u Tesliću. Beograd Banjaluka nije samo sportski, već i značajan turistički događaj, koji je promovisao našu opštinu i njene turističke resurse širom evrope. Svake godine nam dođu takmičari iz preko 20 svjetskih zemalja. I ove godine ćemo se potruditi da i ove godine budemo dobri domaćini, izjavio je načelnik Teslića Milan Miličević.

Povezana vest:  ŠAH VESTI BALKANSKO PRVENSTVO, Počelo Balkansko prvenstvo u Podgorici

Sastanak je obavljen i sa Turističkom organizacijom Teslića, koji su jedan od partnera ovog događaja. Do sad je saradnja bila odlična, te smo odlučili da je nastavimo. Trka je odličan način promocije Opštine Teslić, što se i pokazalo u zadnja tri izdanja, rekla je direktorica Turističke organizacije Suzana Lipovčić.

Veliko nam je zadovoljstvo da smo ostvarili saradnju i ove godine. Teslić je do sada bio odličan domaćin svih ovih godina, stanovnici Teslića su odlična publika, svake godine u sv većem broju podrže trku, nadamo se da će i ove godine opravdati reputaciju najboljeg startnog mjesta na trci, izjavio je Vladimir Kuvalja, direktor trke.

Povezana vest:  KUGLANJE, Srpske kadetkinje šeste na Šampionatu sveta u Sarajevu