Kragujevački Divlji veprovi odlično su otvorili sezonu u renomiranoj evropskoj CEFL ligi, savladavši na svom terenu turske šampione Istanbul Koč Remse, rezultatom 53:36.

Turci su u Kragujevac stigli pojačani Džošuom Kezadom i Strahinjom Stepovićem, igračima koji su u prošloj sezoni bili uzdanice Wild Boars-a i nosioci priznanja za MVP-a finala, odnosno najboljeg igrača Prve lige Srbije. Kvoterbek Veprova Džejk Sison je sigurno komandovao svojim napadom i lance pomerao uglavnom pasom, a sa end zonom je čak četiri puta spojio Brazilca Pedra Medičija. Sison je na svoj konto upisao pet pasova i jedno trčanje za tačdaun.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Druga pobeda mladih srpskih hokejaša

Odbrana Veprova, koja je u većem delu prvog poluvremena igrala dobro, ali je ceh skupo plaćala pojedinačnim greškama, u nastavku susreta se konsolidovala i potpuno zaustavila protivnika. Gostujući kvoterbek bio je konstantno pod pritiskom strahovite defanzivne linije Veprova, a utisak je popravio i sekonderi Kragujevčana, u kom se izblokiranim fild golom i pokupljenim famblom istakao Ivan Radojičić

U preostala dva susreta grupne faze CEFL-a, Veprovi gostuju najboljem poljskom timu Vroclav Panthers (11. maj) i šampionu Švajcarske Kalanda Broncos (25. maj), a u domaćem šampionatu ih već predstojećeg vikenda očekuje derbi sa beogradskim SBB Vukovima u Kragujevcu.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, Vojinović zaustavila Stojanović

Divlji veprovi – Koč Rams 53:36 (7:7; 22:22; 7:0, 17:7)

Vukovi ubedljivi u CEFL kupu

Na startu CEFL kupa, drugog po kvalitetu CEFL takmičenja, u Rumuniji beogradski Vukovi su već u prvom poluvremenu stekli veliku prednost od 28 : 0 protiv domaćih Bukurešt Rebels-a. Vukovi su od prvog zvižduka pokazali da su mnogo kvalitetnija ekipa. U drugo poluvreme utakmice koja je bila rešena posle prvih 30 minuta Vukovi su ušli znatno opuštenije i dozvolili Rumunima da izbore dostojanstven poraz. Konačan rezultat meča bio je 28:14.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, SAAF, Grofovi u eliti, neslavan kraj sezone za Legionare

U preostalim susretima kupa, Stršljenovi iz Istanbula savladali su moskovske Patriote rezultatom 40:19, gradski rivali Patriota moskovski Spartanci pobedili su Bikove iz Budimpešte 24:6, a poraz su doživeli i budimpeštanski Vukovi od Giganata iz italijanskog Bolzana rezultatom 36:19. Polufinalni susreti ovog takmičenja igraju se za dve ili tri nedelje, u zavisnosti od žreba.