Sezona Svetskih kupova nastavlja se za nešto više od dve nedelje u Minhenu, gde će od 26. do 30. maja biti održana nadmetanja na trećem SK u sezoni.

Srbija u Minhen putuje u trenutno najjačem sastavu. Nema mnogo izmena u odnosu na selekciju koja je krajem aprila učestvovala na Svetskom kupu u Pekingu. U Kini je Srbiju predstavljalo 13 strelaca. Ekipi koja se takmičila u Pekingu priključuju se Dragana Todorović (Novi Beograd – Ušće), koja će gađati malokalibarskom puškom iz trostava, zatim njen klupski drug Aleksa Mitrović i Stevan Jovanović („Čika Mata“). Njih dvojica neće biti u konkurenciji za plasman, gađaće za „em ku es test“ , za minimalni kvalifikacioni rezultat koji je neophodan da bi takmičar stekao pravo da se kvalifikuje za Olimpijske igre ili Svetsko prvenstvo. Mitrović će na vatrenu liniju izaći sa vazdušnom, a Jovanović sa malokalibarskom puškom.

Povezana vest:  Pobede Arunovićeve, Arsovićeve i Mikeca, Maksimovićeva druga, Čotra treći u Belom Manastiru

Prvi put u miksu puškom zajedno će gađati Milenko Sebić i juniorka Marija Malić. Preostala tri miks para su uigrane, standardne kombinacije: Zorana Arunović/Damir Mikec, Bobana Momčilović Veličković/Dimitrije Grgić (pištolj) i Andrea Arsović/Milutin Stefanović (puška).

Kao i na svakom Svetskom kupu u 2019, u svakoj pojedinačnoj disciplini deliće se po dve kvote za Olimpijske igre u Tokiju.

Povezana vest:  Šoštar: Unapredićemo rad Sportskog saveza Srbije

Sastav Srbije za SK u Minhenu

Žene

Vazdušna i MK puška trostav: Andrea Arsović (Partizan), Sanja Vukašinović (Novi Sad 1790).
MK puška trostav: Dragana Todorović (Novi Beograd – Ušće)
Vazdušna puška: Marija Malić (Jedinstvo, Stara Pazova)

Vazdušni i MK sport pištolj: Zorana Arunović (Olimpik 011), Jasmina Milovanović (Smederevo)
Vazdušni pištolj: Bobana Momčilović Veličković (Bor 030).

Muškarci

Vazdušna i MK puška trostav: Milutin Stefanović („Čika Mata“, Kragujevac), Milenko Sebić (Crvena zvezda).
MK puška trostav: Stevan Pletikosić („Čika Mata“)
Vazdušna puška: Lazar Kovačević (Jagodina 92)

Vazdušni pištolj: Damir Mikec (Policjac), Dimitrije Grgić (Akademac), Duško Petrov („Aleksa Dejović“).

Povezana vest:  TV Novi Sad prenosi finala sa EŠ

Van konkurencije („em ku es test“) – MK puška trostav: Stevan Jovanović („Čika Mata“) i Lazar Kovačević, vazdušna puška: Aleksa Mitrović (Novi Beograd – Ušće)

Mešoviti parovi

Vazdušni pištolj: Arunović/Mikec i Veličković/Grgić.
Vazdušna puška: Arsović/Stefanović i Malić/Sebić.

Vođa puta je šef stručnog štaba i selektor za pušku Dragan Donević. Uz strelce će biti i selektor za pištolj Jelena Arunović, zatim treneri u stručnom štabu Srbije Ivan Manojlović i Saša Iker, kao i treneri reprezentacije po pozivu Jasna Šekarić, Goran Mikec (oboje pištolj), Stefan Višekruna, Milan Armuš, Alina Sebić (svi puška) i fizioterapeut Ivan Jovanović.