Sportsko humanitarna manifestacija XXI Sportska Bajka i IV sportski memorijal Vuka Bojovića održaže se u nedelju 23.juna 2019 god u 10h u Beo Zoo vrtu, u organizaciji KK Nippon i Beo zoo vrta.

Idejni tvorac projekta je Tanja Petrović, zaslužni sportista Jugoslavije, svetska šampionka u karateu, koja je svoje životno iskustvo pretočila u misiju edukacije i vaspitanja dece kroz sport.

Cilj Sportske Bajke je usmeren na promociju i razvoj sporta među decom i omladinom kao i na promociju zdravog i aktivnog života cele porodice.

Već četiri godine Sportska Bajka se organizuje u Zoo vrtu kao manifestacija od značaja za grad Beograd pod pokroviteljstvom gradskog sekretarijata za sport i omladinu što govori o značaju i kvalitetu manifestacije koja ima sve više učesnika i na hiljade posetilaca. Sportsku Bajku su od početka organizovanja podržavale sportske institucije: OKS, Ministarstvo omladine i sporta RS, Kancelarija za Kosovo i Metohiju, resorna ministarstva.

Povezana vest:  Olimpijski dan u Košutnjaku 12. juna

Humanitarni karakter Sportske Bajke usmeren je na uključivanje socijalnih grupa i osoba sa invaliditetom u sport i kulturu putem učešća na radionicama, sportskim nadmetanjima i sportskim tribinama. Sakupljanje paketića umesto ulaznica u Zoo vrt predstavlja radost za svu decu, posetioce Zoo vrta iz ove ciljne grupe.

Kao i svake godine humanitarne aktivnosti Sportske Bajke usmeravamo na odredjenu ciljnu grupu, a ove godine smo organozovali druzenje sa decom koja se lece na Institutu za onkologiju I to 18.juna 2019.g. u 12h. Tim Sportske Bajke u sastavu karatistkinja Ropret Tara, prvak države, prvak Balkana, prvak Mediterana, III u Evropi; košarkaš Igor Rakočević, NBA igrač, prvak svetskog KUPa, prvak EVRO lige; vatrpolista Viktor Rašović, III na svetskom prvenstvu, prvak Evrope, prvak Mediterana; Andrej Drmanović i Nemanja Sibinović, juniorski evropski prvaci u kendou, ritmička gimnastičarka reprezentativka Miona Milošević, fubalerka Jovana Leposavić (ŽFK Rad) i Igor Đokić, reprezentativac u fudbalu na pesku.

Povezana vest:  Raspisan konkurs za maskotu Olimpijskog tima Srbije

Promoter ovogodišnje Sportske bajke je glumac Milan Vasić.

Sportska Bajka je podeljena na dva segmenta shodno ciljevima:

  1. TAKMIČARSKA SPORTSKA BAJKA – organizuje se u cilju nadmetanja 20 sportova, edukacije roditelja, trenera, dece i svečanog prikazivanja svih učesnika kroz sledeće aktivnosti:
  2. Sportski memorijal Vuka Bojovića
  3. Sportska tribina
  4. Svečano otvaranje i defile sportova
  5. REVIJALNA SPORTSKA BAJKA – organizuje se u cilju promocije velikog broja sportova, prikazivanja i upoznavanja malo zastupljenih sportova, povezivanja kulture, umetnosti i sporta kao i  promocije zabavnog aspekta sporta kroz sledeće aktivnosti:
  6. 40 sportskih, kreativnih i edukativnih radionica
  7. Karneval sporta
  8. Revija Sportske Bajke
Povezana vest:  RAGBI 13, Podmlađena Srbija gostuje u Českoj