klizaliste_na_AdiKlizalište na Adi Ciganliji otvara se do kraja nedelje

 

Izletište na Adi Ciganliji postaće u narednim godinama sve bolje i sadržajnije, s posebnim naglaskom na zimski deo sezone, najavio je danas za Beoinfo direktor tog javnog preduzeća Zoran Gajić, povodom nedavne promocije Ade kao jednog od najlepših gradskih ostrva sveta.

 

Gajić je podsetio da Ada predstavlja jedinstven multifunkcionalni rekreativno-zabavni centar s najvećim kupalištem u Evropi i više od 50 različitih sportskih igrališta što, prema njegovim rečima, potvrđuje i poslednje priznanje svetske internet putničke agencije „Virtual turist”.

 

– Za nekoliko dana krenuće s radom najveće besplatno klizalište na otvorenom, koje je u prethodne dve sezone bilo izuzetno posećeno. Pored klizališta, posetioci će biti u prilici da pohađaju školu skijanja i snouborda na novoj pokretnoj stazi, takozvanom simulatoru, koji nudi mogućnost skijanja na veštačkoj podlozi, jedinstvenoj u ovom delu Evrope – istakao je direktor JP „Ada Ciganlija”, s posebnim naglaskom da su ti programi besplatni za sve školarce tokom zimskog raspusta.

Povezana vest:  KUGLANJE, Zavarko preuzeo prvo mesto na svetskoj rang listi!

 

On je podsetio da je ovog proleća krenula i teniska akademija pod rukovodstvom selektora naše Dejvis kup reprezentacije Bogdana Obradovića.

 

– Akademija organizuje rad sa decom školskog i predškolskog uzrasta, kao i takmičarske programe za školarce. Pored toga, akademija obuhvata i pripremu profesionalnih tenisera, organizovanje kampova, turnira za decu i rekreativni tenis. Poseban benefit za ljubitelje tog sporta su vrhunski uslovi treniranja koje nudi teniski kompleks Ade Ciganlije, jer od ove godine kompleks obuhvata i halu sa dva terena sa najsavremenijom podlogom kakva se koristi na popularnom US Open-u.

Povezana vest:  Paspalj i Karakašević na Sportskom danu osoba sa invaliditetom Zvezdare

 

– Takođe, nedavno je počeo s radom i prvi terapijski vrt u Srbiji, koji će kao dnevni boravak koristiti deca sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom. Ovo je tek početak realizacije hortikulturne terapije, u kojoj će korisnici, pored rada sa biljkama, imati priliku da se uključe u različite radionice i manifestacije. Inače, ovaj inkluzivni park, koji su osmislili studenti Šumarskog fakulteta u Beogradu, prostire se na površini od 10 ari, pored jezera Ada Safari – ukazao je Gajić, uz podsećanje da će se sa sličnim i drugim zabavnim sadržajima nastaviti i u narednom periodu, a da će se pri tom voditi računa o očuvanju prirodnih karakteristika Ade.

Povezana vest:  KUGLANJE, Beograd bolji od Crvene zvezde u zaostalom meču Super lige Srbije

 

Najpopularnije beogradsko izletište istaknuto je kao treće najlepše gradsko ostrvo sveta na eminentnom internet-poratalu, ispred koga se bolje plasiralo samo ostrvo Svetog Luisa u Parizu i praško ostrvce Kampa na Vltavi. Prema navodima „Virtual turista”, Ada Ciganlija u svojoj ponudi ima gotovo svaku sportsku aktivnost koja se može zamisliti, od skijanja na vodi preko klizavog fudbala, pejntbola, pedalina i drugih pogodnosti potrebnih za sport i rekreaciju.