ice_hockeyNHL

 

Krozbijev niz -22. utakmice s poenom

 

Kapiten Pitsburga Sidni Krozbi odigrao je 22. uzastopnu utakmicu u NHL ligi u kojoj je upisao barem jedan poen (gol ili asistencija). Učinio je to u domaćoj pobedi svoje ekipe protiv Floride 5:2.

Time je Krozbi izjednačio drugi najduži niz utakmica s upisanim poenom u zadnjih 18 godina u NHL ligi. Tačnije, izjednačio je učinak Danija Hetlija iz 2005. godine. Mats Sundin je u dresu Kvebek Nordiksa imao niz od 30 utakmica s barem jednim poenom u sezoni 1992/93.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Stefanović oborio državni rekord, Todorovićeva iznenadila favorite

Krozbi je protiv Floride dao gol u prvoj trećini za vođstvo svoje ekipe 2:1. Ukupno je ovo bila 28. utakmica ove sezone u kojoj je upisao poen.

Pitsburg je ostvario drugu uzastopnu pobedu, odnosno, 14. u zadnjih 16 mečeva. Imali su Pingvini niz od 12 pobeda, nakon kojeg su izgubili dve utakmice zaredom, od Filadelfije i Nju Jork Rendžersa. Sada za Filadefija Flajersima, koji s 49 bodova predvode Istočnu konferenciju, ali i poredak u celoj ligi, Pitsburg zaostaje samo za jedan bod.

Henrik Ceterberg, 30-godišnji švedski levokrilni napadač Detroit Red Vingsa, dao je u produžetku za domaću pobedu svog tipa protiv Vankuvera 5:4 u derbiju Zapada. Bio je to njegov drugi gol na utakmici. Ceterberg je upisao i jednu asistenciju svom sunarodniku Niklasu Lidstromu, a pogotke za domaći tim postigli su još Deni Kliri i Valteri Fipula. Istakao se i Brajan Rafalski s tri asistencije. Kod gostiju su braća blizanci Daniel i Henrik Sedin obojica upisali po gol i asistenciju, pobrinuvši se da utakmica protekne u znaku švedskih hokejaša. Detroit je najbolji na Zapadu sa 46 bodova, a Vankuver, najbolja ekipa Nordvest divizije, ima 3 boda manje.

Povezana vest:  ZOI VANKUVER, Nevena Ignjatović zauzela 32. mesto

Aktualni prvaci, Čikago Blekhouksi, upisali su treću uzastopnu pobedu. Savladali su kod kuće Nešvil 4:1 uz dva pogotka Džeka Skilea. Nju Jork Islandersi su na svom ledu u produžetku pobedili Tampu Bej s 2:1, čime su prekinuli niz ekipi s Floride od četiri pobede.

 

 

NHL liga, sreda:

 

New York Islanders – Tampa Bay 2:1 (produžetak)

Povezana vest:  KUGLANJE, Antal najbolji na Prvenstvu Srbije – grupa Centar, Joković pobedio na Prvenstvu Srbije - grupa Vojvodina

Pittsburgh – Florida 5:2

Detroit – Vancouver 5:4 (produžetak)

Chicago – Nashville 4:1