Balkansko prvenstvo do 13 godina_Reprezentacija Srbije

BADMINTON

SRBIJA DOMAĆIN BALKANSKOG PRVENSTVA U BADMINTONU ZA IGRAČE DO 13 GODINA

 

Badminton savez Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, organizuje Balkansko prvenstvo u badmintonu za igrače do 13 godina – KARATAŠ 2011.

Organizaciju ovog međunarodnog takmičenja su podržali: Sportski savez Srbije, Turistička organizacija Beograda, Saobraćajno preduzeće LASTA, VICTOR (sportska oprema), WINNER’S – Jagodina i Tin Šped – Beograd.

Balkansko prvenstvo se održava u periodu od 26. do 28. avgusta u sportskoj hali Omladinskog kampa ‘’Đerdap’’ na Karatašu.

Povezana vest:  BADMINTON, Trofej Beograda

Na turniru će učestvovati najbolji igrači uzrasta do 13 godina iz sledećih balkanskih država: Bugarska, Grčka, Rumunija, Turska i Srbija. Ekipno takmičenje će se odvijati po grupama nakon čega će se igrati polufinalni odn. finalni mečevi. Našu državu će predstavljati reprezentativne A i B selekcije. Pojedinačna takmičenja će se, po eliminacionom kup sistemu, odvijati u svih pet takmičarskih konkurencija: muškarci i žene pojedinačno, muški, ženski i mešoviti parovi.

Povezana vest:  KUGLANJE, U kampu tri para sestara i dva para braće

Finala ekipnih takmičenja će se održati u subotu, 27. avgusta, sa početkom u 09:00 časova dok će se finala pojedinačnih takmičenja održati u nedelju, 28. avgusta, sa početkom u 11:00 časova.

Za reprezentaciju Srbije će nastupati: Luka Milić, Aleksa Lutovac, Nenad Milošević, Kristijan Bela, Mateja Manić – dečaci do 13 godina, Andrijana Stanković, Jelena Stevanović, Anja Velemir, Lena Janić, Milica Sokolović – devojčice do 13 godina. Stručni štab reprezentacije čine: Milan Barbir, Dragan Antić, Nikola Mijačić i Marija Bulatović (treneri) i Radomir Jovović (tim menadžer). Funkciju glavnog sudije prvenstva obavljaće Predrag Vuković.

Povezana vest:  Svečanost povodom učešća Olimpijskog tima Srbije na prvim Olimpijskim igrama mladih u Singapuru

Reprezentativci Srbije su na prošlogodišnjem Balkanskom prvenstvu za igrače do 13 godina osvojili treće mesto u ekipnoj i dve bronzane medalje u pojedinačnim konkurencijama.