SRPSKA_DELEGACIJA_BUGARSKA_2011

BADMINTON, ZAVRŠEN BULGARIAN INTERNATIONAL 2011

Pohvale badminton savezu Srbije

Reprezentativci Igor Bjelan, Ilija Pavlović, Vladimir Savić, Nikola Mijačić, Nikola Arsić, Borko Petrović, Dragoslav Petrović, Miodrag Kaličanin, Milica Simić, šef stručnog štaba Milan Barbir i član stručnog štaba Dragan Antić, gen. sekretar i međunarodni sudija Predrag Vuković i predsednik UO Radomir Jovović, predstavljali su Srbiju na upravo završenom seniorskom predolimpijskom Internacionalnom turniru u Sofiji sa nagradnim fondom od 15.000 dolara.

Učešće brojne spske delegacije obeležili su izuzetno važni zvanični sastanci sa predstavnicima Evropske i Balkanske badminton federacije. Evropsku federaciju su predstavljali predsednik Pol Erik Ojer Larsen, potpredsednik Hans Lenkert, direktor takmičenja Džimi Andersen i direktor komunikacija Korina Dan. Danac Pol Erik je jedini evropski osvajač zlatne olimpijske medalje. Tokom sastanaka prezentovani su brojni rezultati osamnaestogodišnjeg rada Badminton saveza Srbije kao i dalji planovi. Takođe, vođene su veoma konstruktivne diskusije u vezi globalne pozicije i razvoja badmintona. Predstavnici Evropske badminton federacije nisu krili oduševljenje personalnim i institucionalnim referencama našeg saveza, načinom organizacije, predstavljanja u javnosti i takmičarskim potencijalom. U narednom periodu će, radu Badminton saveza Srbije, biti pružena jača podrška dok će se, pored aktuelnih, pokrenuti i novi projekti. Na sastanku Balkanske badminton federacije srpskom savezu je ukazano novo međunarodno poverenje dodelom organizacije Balkanskog prvenstva za igrače do 15 godina za 2012. godinu.

Povezana vest:  Dačić: Nadam se da će i Srbija krenuti Novakovim primerom

U veoma jakoj takmičarskoj konkurenciji preko 150 sportista iz 30 svetskih država, među kojima se nalazilo više olimpijaca, naši mladi reprezentativci su imali priliku da nastave sa sticanjem međunarodnog iskustva u mečevima sa indonežanina, malezijcima, indijcima, englezima, poljacima i dr. Najbolji rezultat zabeležila je Milica Simić koja se, u paru sa iskusnom bugarkom Georginom Petrovom, plasirala u osminu finala konkurencije ženskih parova. Kod muškaraca najuspešnijii je bio Miodrag Kaličanin koji je, na korak do plasmana u glavni turnir, zaustavljen od indijca Pranoja. Prethodno je Kaličanin ostvario pobedu u kvalifikacijama nad bugarinom Asenovim. Važna je činjenica da će reprezentativci, osvajanjem bodova, popraviti tj. ostvariti plasman na internacionalnim rang listama. Značajan nastup zabeležio je i međunarodni sudija Predrag Vuković kome je povereno arbitriranje preko 20 mečeva.

Povezana vest:  Slovenački dvojac osvojio najviši dimnjak u Evropi koji dostiže čak 360 metara visine!

Najbolje srpske takmičare za dve nedelje očekuje učešće na Balkanskom prvenstvu za seniore koje će se održati u Poligirosu (Grčka) i Internacionalnom juniorskom turniru koje će se održati u Mirni (Slovenija).