srb_ita_ragbi13

RAGBI 13

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKI KUP

Italijani prejaki za naše momke

Reprezentacija Srbije u ragbiju 13 poražena je danas na stadionu Nastavnog centra „Makiš“ u Beogradu u utakmici drugog kola kvalifikacija za Svetski kup od Italije rezultatom 6:52 (0:28). Italijanski tim, sastavljen od profesionalnih igrača koji nastupaju u najjačim ligama Australije ostvarili su i drugu pobedu u kvalifikacijama, pa će njihov meč protiv Libana naredne subote, takođe u Beogradu, odlučivati o poslednjem učesniku Svetskog kupa 2013.godine u Engleskoj i Velsu.

Povezana vest:  RAGBI 13, Večiti za mesto u finalu, Novi beograd za istoriju!

Reprezentativci Srbije su znatno popravili utisak u odnosu na prošlonedeljni duel u Tripoliju, pa su prikazavši igru i iznad očekivanja, pružili dostojan otpor velikom favoritu. Jedini esej za Srbiju postigao je Zoran Pešić, dok je precizan šut za dodatna dva poen auputio Adam Nedić. U italijanskom sastavu istakao se Entoni Miničelo, najbolji igrač sveta pre šest godina postigavši het-trik. Najviše poena, ipak, postigao je Džošua Manatelo, koji je jednom eseju dodao i osam golova (ukupno 20 poena).

Povezana vest:  KLIZANJE, Amerikanac Mroz prvi izveo četvorostruki luc

srb_ita_ragbi13_1

Reprezentativci Srbije su nakon uvodnih minuta brzo zaboravili na prekomerni respekt prema protivniku, pa su Italijani sve svoje poene ostvarili posle teško izgrađenih akcija. Poslednjih petnaest minuta su najbolji period igra našeg tima, međutim velika inicijativa nije urodila novim poenima.

Naredni susret naša reprezentacija igra protiv Rusije, u subotu 29.oktobra, od 12 časova na stadionu Nastavnog centra «Makiš», dok je potom odlučujući susret kvalifikacija između Italije i Libana. Cilj koji je naš tim postavio pre početka takmičenja i jeste bila pobeda protiv reprezentacije Rusije, jer su selekcije ostala dva učesnika, sastavljena isključivo od profesionalnih igrača iz njihove dijaspore u Astraliji, bili velik favoriti od samog starta.

Povezana vest:  KUGLANJE, Jedinstvu bod u derbiju protiv Pionira u Super ligi Srbije za kuglašice

SRBIJA: Ivan Šušnjara; Nebojša Živanović, Miloš Ćalić, Danilo Delić, Radovan Tajsić; Adam Nedić, Nikša Unković; Ilija Radan, Osten Novaković, Dejan Lukenić; Lazar Živković, Stefan Nedeljković; Soni Radovanović (kap.)

Igrali su još: Vuk Tvrdišić, Aleksandar Aleksić, Zoran Pešić, Vladan Kikanović