sah

ŠAH
Prvi poraz Marije Rakić
 
Vodeća na državnom prvenstvu šahistkinja Srbije u Kaću, intermajstor Marija Rakić poražena je večeras u devetom kolu od velemajstora Ane Benderać.
Rakić je zadržala pola poena prednosti u vođstvu na tabeli pošto su Suzana Maksimović i Ljilja Drljević remizirale, Marija Manakova je poražena, a jedino je branilac titule Jovana Erić osvojila ceo poen.
Rezultati devetog kola: Benderać-Rakić 1:0, Maksimović-Čoluškina remi, Nonković-Tomin 1:0, Đukić-Drljević remi, Manakova-Stojanović 0:1, Erić-Panić 1:0.
Tabela: Rakić 6,5 poena, Drljević i Erić po šest, Maksimović, Stojanović i Manakova po 5,5, Benderać 4,5, Čoluškina 3,5, Đukić i Panić po tri, Tomin i Nonković po 2,5 poena.
Pretposlednje, deseto kolo igra se sutra (16.00): Rakić-Panić, Stojanović-Erić, Drljević-Manakova, Tomin-Đukić, Čoluškina-Nonković, Benderać-Maksimović.
Turnir se završava u nedelju, 1. aprila. Nagradni fond iznosi 235.000 dinara, pobednica će dobiti 75.000 dinara, a sve učesnice imaju I ekstrahonorare od deset do 40.000 dinara zavisno od trenutnog rejtinga na rang listi FIDE.

 

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Janka propušta dve trke na SP u Garmišpartenkirhenu