KSS_KARALIC_MILOVANOVIS_STANOJEVIC_PAVLOVIC,_SEDE_GREBENAR_MOLNAR_DRAGOJLOVIC_PRASTALO 

KUGLANJE
Uroš Dragojlović ponovo predsednik
 
Uroš Dragojlović, profesor, ponovo je izabran za predsednika Kuglaškog saveza Sbrije na godišnjoj izbornoj Skupštini KSS održanoj u hotelu Union u Beogradu. Dragojlović je i potpredsednik Međunarodne kuglaške federacije (FIK NBC).
Skupštini je prisustvovao 21 delegat (od 35). Dragojlovića su predložili KS Beograda, KS Vojvodine i  KS Kragujevca. Izabrano je i šest članova Upravnog odbora: Petar Grebenar (KS Beograd), Dušan Karalić (KS Zapadne Srbije), Mladen Praštalo (KS Zone Sombor), Zoran Stanojević (KS Smederevo), Eržebet Molnar (KS Subotica, Kanjiža, Senta) i Miodrag Milovanović (KS Srednje Bačke).
Za potpredsednika KSS je izabrana Eržebet Molnar. U radu UO KSS učestvuje i generalni sekretar KSS Vojko Pavlović.
U Nadzorni odbor KSS izabrani su Ištvan Zapletan,  Bora Timotić i Milan Orlandić.
– Najbolja preporuka da Uroš Dragojlović nastavi da vodi naš savez su uspesi i medalje osvojene u periodu od 2009. do 2012. – rekao je obrazlažući kandidaturu predsednik KS Vojvodine i dosadašnji član UO KSS Radovan Šunjka.- Nadam se da će, složno kao i do sada, kuglaška organizacija nastaviti da razvija i unapređuje naš sport i de ćemo i na kraju ovog mandata imati čime da se podičimo.
Uroš Drtagojlović je izneo program za naredni mandta u kome je prioritetan zadatak, uz očuvanje visokih rezultata muških selekcija  po kojima je Srbija prva nacija svetskog kuglanja, razvoj ženskog kuglanja:
– Zahvaljujem se članovima UO KSS sa kojima sam veoma dobro sarađivao u prošlom mandatu i posebno generalnom sekretaru Vojku Pavloviću. Nama sada predstoji da očuvamo visok kvalitet muškog kuglanja, ali i da pomognemo da se i ženski deo reprezentacije približi  svetskom vrhu. Već je napravljen prvi korak, Livia Santo je ove godine u Lesnom osvojila svetsko srebro, ali jedna lasta ne čini proleće tako da moramo mnogo više da obratimo pažnju na taj deo našeg sporta. Imamo dobar sistem čiji su temelji  vrhunski treneri, kampovi i stipendije i moramo da se trudimo da ga očuvamo i, ako možemo, i  unaredimo jer je pokazao da donosi rezultate.
Dragojlović se zahvalio Ministarstvu omladine i sporta Srbije, Sportskom savezu Srbije i Olimpijskom komitetu Srbije na izuzetnoj saradnji i ogromnoj pomoći kuglškom sportu:
– Da nije budžetskih sredstava, ne samo da ne bi bilo ovih uspeha, nego ne znam ni da li bi kuglanje uopšte opstalo.  Zahvaljujem se i članovima UO  Milanu Jovanoviću i Zoranu Stanojeviću na donacijama za kupovinu vrhunske opreme za seniorske reprezentacije, kao i prevozniku naših šampiona, „Lasti“ i direktoru Sovroviću jer su nam povoljnim cenama pomogli da udobnije putujemo. Pavle Marković, vlasnik firme BSP iz Pančeva opremio je nameštajem našu kancelariju koju je sa mnogo ljubavi i truda uredio Milan Ostojić. Zoran Dragović, predsednik Partizana, kao direktor reprezentacije obezbedio je za SP u Banjaluci 2008. besplatan prevoz. To su sve izuzetni kuglaški zaljubljenici i entuzijasti koji na pravi način doprinose uspesima – dodao je Dragojlović poželevši i da brojne svetske titule pomognu da i u kuglanje, koje nije „veliki“ sport, uđu sponzori, ali i da se u medijima, posebno elektronskim, više i jače čuje i vidi o kuglaškim medaljama.
Kuglaši su od 2009. do 2012. osvojili 36 svetskih medalja – 15 zlatnih, 11 srebrnih i 10 bronzanih. U ekipnoj muškoj konkurenciji Srbija je vladar planete – jedna kadetska, dve juniorske i dve seniorske svetske titule blistaju u đerdanu uspeha. Seniori imaju pet zlatnih, devet srebrnih i četiri bronzane medalje, juniori pet zlatnih, dve srbrne i jednu bronzanu, a kadeti četiri zlatne i pet brozanih trofeja.
Na Svetskim kupovima  osvojeno je 12 medalja, pet zlatnih, četiri srebrne i tri bronzane.
Srpski klubovi u protekle četiri godine bili sjajni u međunarodim kupovima: kuglašice Pionira su dva puta bile druge u Svetskom kupu i Ligi šampiona, jednom treće i jednom četvrte, kuglaši Partizana su osvojili drugo mesto u Kupu NBC federacije dok su igrači srpskog šampiona Beograda „Poštanske štedionice“ bili treći u Svetskom kupu a Niš put je bio treći u Evropskom kupu.
Delegati skupštine čestitali su gromkim aplauzom prvom operativcu KSS Vojku Pavloviću nagradu za najboljeg generalnog sekretara granskog saveza  u 2012. koju dodeljuju Sportski savez Srbije i Zavod za sport i medicinu sporta Srbije.
Skupštni su prisustvovali selektor ženske seniorske reprezentacije Mirko Čukvas, generalni sekretar Šahovskog saveza Srbije Zoran Peković, Darinka Timotijević ispred Sportskog saveza Srbije, Miloš Mitrović predsednik TK KSS, Milan Ostojić predsednik Disciplinske komisije KSS, Branimir Vasić predsednik Komisije za informisanje KSS, Igor Kovačić juniorski reprezentativac Srbije šampion sveta u tandemu sa Kovačem 2011. i drugi ugledni gosti.
Povezana vest:  KUGLANJE, Apatin - Kandit i Kordun – Sloboda u polufinalu „Junaković kupa", Zvezda peta