paraglajdingPILOTI PARAGLAJDERA SE BORE ZA NAJBOLJE U DRŽAVI

Od 3. do 7. jula u Nišu će se okupiti piloti paraglajdera, gde će se takmičiti u okviru Državnog prvenstva u disciplini prelet. Takmičenje je otvorenog karaktera, pa se pored pilota iz Srbije koji će se nadmetati na nacionalnom takmičenju, očekuju i piloti iz susednih zemalja. Ujedno će se održati i 3. kolo Lige Srbije u preletu paraglajderom.
Piloti će u zavisnosti od meteo situacije startovati sa nekog od poznatih niških poletišta: Relej (1020m nadmorske visine), Fakir (950m) ili Niška Banja (550m). U sredu je otvaranje takmičenja, kada je i prvi takmičarski dan. Letenje sledi sve do nedelje 7. jula, kada će po završetku biti proglašeni pobednici.
Organizator takmičenja je Paraglajding klub „Grunf“ iz Niša zajedno sa Vazduhoplovnim savezom Srbije. Paraglajderistima izvan granica Srbije Niš je postao prepoznatljiva destinacija za letenje još od 2008. godine kada je održano Evropsko prvenstvo, kao i prethodnih godina kada su održavana druga velika međunarodna takmičenja.
Pilotima paraglajdera je ovo dobra uvertira i priprema pred predstojeće Svetsko prvenstvo, koje će se održati u bugarskom mestu Sopot od 13. do 26. jula. Nakon toga, nema pauze, jer će za pilote paraglajdera prva polovina avgusta biti izuzetno zanimljiva i dinamična. Na Kopaoniku će se, u društvu najboljih pilota sveta, naši najuspešniji paraglajderisti takmičiti na dva velika takmičenja – Predevropskom prvenstvu, od 2. do 8. avgusta i Svetskom kupu, od 10. do 17. avgusta.

Povezana vest:  KROS KANTRI, Olson i Bjorgen pobednici kros kantrija u Češkoj