nhl logo

NHL VESTI

Nove divizije, nov sistem takmičenja u NHL sledeće sezone

Uprava severnoameričke hokejaške lige (NHL) objavila je danas raspored za sledeću sezonu, u koji su uključene dve nedelje pauze zbog Olimpijskih igara, ali i nazivi novih divizija. NHL je u petak objavila da će peti uzastopni put dozvoliti svojim igračima da učestvuju na Olimpijskim igrama, a danas je objavljen raspored svih 1.230 utakmica ligaškog dela sezone. Pauza od dve nedelje biće februara, zbog Igara u Sočiju.
Sezona počinje 1. oktobra, kada će šampion Čikago dočekati Vašington. Ligaški deo takmičenja završava se 13. aprila, a početak plej-ofa zakazan je za 13. april. Liga je uvela četiri nove divizije: Metropolitan i Atlantik u Istočnoj konferenciji, kao i Centralna i Pacifik u Zapadnoj. Nijedan od timova iz stare divizije Atlantik neće učestvovati u novoj grupi istog naziva.
Zapadnu konferenciju čine dve divizije od sedam timova, dok se u Istočnoj nalaze dve grupe od po osam timova. Godišnji Zimski klasik koji će se igrati 31. decembra između Toronta i Detroita, neće biti jedini meč na otvorenom. Sledeće sezone će se ukupno šest utakmica igrati napolju.
Svaki tim će igrati protiv svakog kod kuće i u gostima, a nove divizije donele su i nova rivalstva, pošto su neki klubovi promenili konferencije.
Jedna od najvećih promena je i to što se plasman u plej-of niće više određivati mestom na tabeli konferencije, već će se koristiti stari format po kojem plasman u diviziji donosi učešće u doigravanju. Taj format nije korišćen punih 20 godina.
U plej-of će ići po tri prvoplasirana tima iz svake divizije, a ostatak će popuniti po dva tima iz svake konferencije koji imaju najbolji učinak.

Povezana vest:  KUGLANJE, Dragojloviću „Zlatna značka" FIK NBC