partizan bled slohkej 2
HOKEJ NA LEDU
Trijumf Partizana protiv „armejaca“, Estonci blizu druge runde

Hokejaški klub Partizan savladao je u drugom kolu Kontinental kupa u Beogradu ekipu CSKA iz Sofije rezultatom 5:3 (1:0,1:1,3:2).
„Crno-beli“ su odigrali mnogo kvalitetnije u odnosu na prvo kolo, proradio je i napad, pa je trijumf sasvim zasluženo pripao domaćinu turnira. U pobedi su se najviše istakli sjajni kapiten Marko Milovanović sa tri, odnosno Nenad Raković sa dva pogotka. Strelci za bugarski tim bili su Viktor Štefaneh, Juraj Dušička i Anders Jonson.
Partizan je krenuo znatno odlučnije nego prethodne večeri protiv estonskog Vikinga. Posle dve odlične šanse Milovanovića i Ogrizovića u uvodnih pet minuta, Raković u devetom minutu koristi dodavanje kapitena Milovanovića i u „pauer pleju“ dovodi Partizan u vođstvo. Nakon toga CSKA je pokušao da preuzme inicijativu, ali su „crno-beli“ bili opasniji rival pošto su odlično odgavarali kontranapadima koje, ipak, nisu uspevali da realizuju.
I u drugom periodu sličan odnos snaga na ledu. Partizan je nastavio da bude konkretniji rival, ali je neopreznost u 24. Minute donela Bugarima izjednačenje, u momentima kada je domaći tim imao igrača više, a strelac je bio Štefaneh. Ipak, nova brojčana prednost Partizanu donela je i novu rezultatsku. Filipović je u 29. minutu odlično prošao po levoj strani, ušao u sredinu, a odbitak golmana Mihajlova u gol sproveo Milovanović.
Poslednji period gosti iz Sofije otvaraju pogotkom pošto je Dušička posle stotinu sekundi igre krunisao odličnu polukontru.
Ipak, „crno-beli“ se brzo oporavljaju i sa dva pogotka Rakovića i Milovanovića u samo tridesetak sekundi stižu do ogromnog vođstva u 45. minutu. Međutim, i gosti vrlo brzo odgovaraju i preko Jonsona donose neizvesnost, samo minut kasnije. U finišu su pokušali da stignu i do produžetka, u poslednjem minutu povukli su i golmana, ali je gol viđen samo još u njihovoj mreži, a strelac je ponovo bio kapiten Milovanović.
U prvom meču drugog kola sastali su se ekipe Viking Sporta iz Talina i Bipolo Vitorije, a bolji je bio tim estonski tim rezultatom 5:2, pa ih sada samo eventualni ubedljiv poraz od CSKA u poslednjem kolu može sprečiti da osvoje ovaj turnir i plasiraju se u narednu rundu Kontinental kupa.
Taj meč na programu je u nedelju od 16 časova, dok se na zatvaranju turnira sastaju Partizan i Bipolo Vitorija.
Pobednik turnira igraće od 18-20. oktobra u drugoj rundi Kontinental kupa protiv ekipa HYS iz Haga, letonske Džuniors Rige i domaćina turnira, britanskog Notingem Pantersa.

Povezana vest:  ŠAH, Srpski šahisti dobro startovali na EP u Rijeci