Sportklub Centralnoevropska liga američkog fudbala (Sportklub CEFL) ovog vikenda priređuje utakmice u oba svoja takmičenja. Srpski timovi koji u njima nastupaju, odigraće presudne utakmice, koje će odlučiti o njihovom daljem učešću.

U Sportklub CEFL Šampionatu, Kragujevac Vajld Borsi putuju u Poljsku, na noge Vroclav Pantersima. Utakmica se igra u subotu, 11. maja sa početkom u 15 časova, a prenos iz Poljske je obezbeđen na kanalu Sportklub 4.

U polufinalu Sportklub CEFL Kupa, beogradski SBB Vukovi dočekuju na svom terenu ekipu Bolcano Džajentsa, takođe u subotu, 11. maja. Početak je zakazan za 16 sati, a stadion BASK-a spreman je da primi navijače Beograđana.

Kragujevački tim je pobedio na jedinom svom nastupu u Šampionatu do sada. Protivnik je bila ekipa Istanbul Koč Remsa, sa kojima Divlji Veprovi imaju veliki rivalitet. Utamicu su obeležili napadi oba tima, pa je rezultat stao na veoma visokih 53-36. Kvoterbek domaćih, Džejkob Sison, pokazao je zavidnu snagu izbačaja, pogodivši Pedra Medičija četiri puta za tačdaun, dok je Stefan Borković uhvatio jedan. Sison je pridodao još jedno polaganje po zemlji, a i odbrana je upisala svoje poene.

Povezana vest:  SPORTKLUB SUPERLIGA: Rasplet u najavi

Novi protivnik Šumadinaca, poljski Panteri, biće malo tvrđi orah. Oni su do sada odigrali dve utakmice u Šampionatu, sa polovičnim uspehom. Na otvaranju sezone, nakon povrde svog kvoterbeka, izgubili su na domaćem terenu od švajcarskog tima, Kalanda Bronkos. Nakon toga su na gostovanju šokirali Koč Remse sa više nego ubedljivih 55-7.

Upoređujući sličan broj postignutih poena Veprova i Pantera protiv turskog protivnika, moglo bi se očekivati da utakmicu presude odbrane timova. U tom slučaju, navijače Veprova može da raduje činjenica da je meč protiv Remsa odigran početkom sezone, nakon čega je odbrana imala više vremena za uigravanje.

Povezana vest:  Operacija London, bitka za pehar EFAF kupa

Nakon ovog susreta, Vajld Borse očekuje još i okršaj sa Kalanda Bronkosima u Švajcarskoj, koji isto tako, imaju jednu pobedu do sada. Ovog vikenda, oni dočekuju Koč Remse, koji će pokušati da iznenade domaćina i opravdaju učešće.

Ni SBB Vukovi neće imati ništa lakši zadatak, kada u polufinalu Kupa ugoste italijanskog aktuelnog vicešampiona, Bolcano Džajentse. Beogradska ekipa je u četvrtfinalu igrala u gostima kod Bukurešt Rebelsa i vratila se sa lakom pobedom od 28-14. U domaćem šampionatu Beograđanima su svi osim Vajld Borsa položili oružje, čime su ostvarili 4 pobede i 1 poraz. Udarnu iglu tima, raning beka Džoa Berdžerona, na ovoj utakmici zameniće njegov „zemljak“, Džozef Ferguson.

Povezana vest:  JUNIORSKA LIGA SRBIJE 2011, Ratnički iz ponora!

Njihovi protivnici u italijanskom šampionatu sede na vrhu lestvice sa svih 6 pobeda. U četvrtfinalu Kupa, ova ekipa je na svom terenu pobedila povratnika u Sportklub CEFL, Budimpešta Vulvse, rezultatom 36-19. Italijani dolaze u najjačem sastavu u Beograd, pa je domaćima podrška preko potrebna.

Drugo polufinale igraju timovi Istanbul ITU Hornets i Moskva Spartans, koji su u četvrtfinalu pobedili Moskva Patriotse i Budimpešta Kaubelse, respektivno. Ova utakmica se igra narednog vikenda a finale je zakazano za 8. jun kod pobednika polufinala u Beogradu. To daje i dodatni motiv ekipi SBB Vukova, jer su u finalu prošle sezone Kupa, na domaćem terenu osvojili pehar protiv Gdinja Sihoksa.