Luka-Varevac

Poginuo 18-godišnji igrač američkog fudbala iz Kraljeva

U sudaru kamiona i bicikla u kraljevačkoj ulici Dimitrija Tucovića poginuo je igrač kluba američkog fudbala Kraljevske krune, 18-godišnji Luka Varevac, saopštila je Policijska uprava Kraljevo.

Kako je navedeno, mladić je izgubio život kada je biciklom krenuo na trening svog tima i u sudaru sa kamionom užičkih registracija, kojim je upravljao N.S. (25) iz Užica, zadobio teške telesne povrede. Iz policije je saopšteno da će rezultati istrage preciznije objasniti uzroke nesreće.

Luka Varevac je bio maturant Saobraćajno-tehničke škole u Kraljevu. U Krune je došao prošle godine na poziv predsednika kluba. Na OL i DL pozicijama je odigrao prošlu juniorsku i minulu seniorsku sezonu. Ovog leta se pripremao za predstojeću juniorsku ligu sa svojim timom. Ostaće upamćen kao snažan, odlučan i perspektivan igrač, momak sa dobrim vaspitanjem i lepim manirima, ponekad simpatično i dečački naivan i veseo, i uvek dobrih namera i plemenitog srca. Krune će zauvek pamtiti svog mladog linijaša, saigrača i brata, Luku Varevca.

Povezana vest:  Američki fudbal: Dva okršaja u Beogradu i derbi u Novom Sadu

Njegov klub, koji je u sezoni 2011. uspeo da se plasira u elitnu, diviziju Centar srpske Superlige američkog fudbala, zbog ovog tragičnog događaja odlučio je da do daljnjeg odloži treninge i ostale aktivnosti u američkom fudbalu. Kraljevački klub je odlučio da povuče dres sa brojem 65 koji je nosio Luka Varevac i na taj način da mu oda počast.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Uskršnji dupli program

„Strašna nesreća koja je zadesila porodicu Varevac, njihove prijatelje i naše Krune, nas je srkhala bolom i tugom za našim tragično stradalim Lukom. Svi smo potreseni i veoma tugujemo, ali verujemo da je Luka sada na jednom lepšem i boljem mestu. U vremenu koje je pred nama sve Krune su na rapolaganju da pomognu sve što je potrebno Lukinoj porodici. Pamtićemo Luku kao perspektivnog sportistu i momka vedrog duha koji je uvek umeo da oraspoloži i nasmeje svoje saigrače.  Nikada ga nećemo zaboraviti, uvek će nositi dres # 65 i za njega će uvek biti mesta u „liniji“ Kruna, jer on je bio, a i ostaće u našim srcima, zauvek“ – kaže Srđan Ćosić, predsednik Kraljevskih kruna.

Povezana vest:  Krune našle zamenu za Stepovića, Kerši novi vođa

Srpska asocijacija američkog fudbala je odlučila da predstojeće kolo Arena lige započne minutom ćutanja, kako bi se odala počast pokojnom Luki Varevcu.

Sahrana Luke Varevca održana je danas na Novom groblju u Kraljevu.