Matthew_Kershey4
Američki kvoterbek u Kraljevskim Krunama
 
Kraljevački dugogodišnji kvoterbek Strahinja Stepović nastavlja profesionalnu karijeru u Nemačkoj, pa za predstojeću sezonu na njegovo mesto dolazi Metju Kerši (Matthew Kershey). Ovaj Američki kvoterbek će sigurno doneti neke novine u napad kraljevčana, a kako i sam najavljuje, njegov dolazak će označiti  početak pohoda na titulu prvaka Srbije.
Metju Kerši dolazi iz savezne države Pensilvanija. Ovaj mladi Amerikanac od pete godine igra fudbal i iza sebe ima veliko iskustvo, kako na koledžu tako i u profesionalnim Arena ligama. Do sada je igrao za: Juniors – South Connellsville Fireman, High School – Connellsville Falcons, kao student igrao je za Westmoreland College, a kasnije i za Semi Pro  Westen Pa Warhawks, West Virginia Gladiators, i Pittsburgh Colts, a na profesionalom nivou je igrao za Western Pa Sting, Johnstown Generals i New Jersey Brawlers, u Arena ligi.
Kerši ističe da je američki fudbal za njega više od igre, jer to su uspomene, tu se stvaraju doživotna prijateljstva: “Kada zakoračite između tih belih linija, ništa vam više nije važno osim fudbala u tih nekoliko sati” – kaže Kerši. Do sada je igrao u svim mogućim napadačkim sistemima, a njegovi najomiljeniji su spread offense i wildcat. 
 O tome zašto je odabrao “Kraljevske Krune” Kerši kaže: “Razlog zbog kojeg sam odabrao Kraljevske Krune su ljudi. Tu je toliko divnih ljudi koj su odvojili svoje vreme i zauzeli se za mene.  Svi su bili sjajni od našeg prvog kontakta. Kraljevske Krune doživljavam više kao porodicu nego kao sportski tim. Čuo sam i sjajne stvari o Kraljevu i ljudima tamo. Kada je došlo vreme da donesem odluku gde ću igrati ove godine, srce mi je govorilo da će to biti u Kraljevskim Krunama , u gradu Kraljevu. “
Nov kvoterbek  kraljevčana već sada zna kako će se postaviti i kako će voditi napad, a na spram toga i očekivanja su mu velika: “Čim dođem predstavljaću tim na terenu i u lokalnoj zajednici na najbolji mogući način. Želim da se dokažem kao najbolji saigrač svim momcima u timu. Jer oni su me doveli u Kraljevo sa jednim razlogom. A, to je da osvojimo prvenstvo. Tako da ne mogu da prihvatim ništa manje od toga.”  
Ovo su neka od priznanja koja je do sada stekao novi kvoterbek Kraljevskih Kruna: 2007 minorleaguefootballnews.com national player of the week for the NorthEast Region(Quarterback), 2008 Quarterback for the Western Pa Warhawks (Captain), 2008 Habitat for humanity east/west bowl All-Star (Quarterback), 2009 Quarterback for the Western Pa Warhawks (Captain), 2009 USFA All-East Selection (Quarterback), 2010 DII/DIII/JUCO All-American bowl selection (Quarterback), 2010-West Virginia Gladiats Team MVP (Quarterback) (Captain), 2010 USFA All-Star selection.
Ovom kvoterbeku fudbal je ceo svet.  On kaže da neke od njegovih najboljih uspomena su vezane za fudbal. Kada je imao 5 godina njegov otac mu  je bio prvi trener i to su njegove dragocene uspomene sa ocem. Pored svoje porodice i vere, Kerši je svakako najposvećeniji fudbalu. Osim fudbala Kerši radi kao personal trener, a aktivno se bavi i borilačkim MMA veštinama (Mixed Martial Arts). Slobodno vreme voli da provodi sa porodicom i u igri sa svojim malim rođacima.
Novi QB Kraljeva će pored igranja biti i pozicioni trener mladih kraljevačkih kvoterbekova, kao i trener juniorskog programa Kraljevskih Kruna.
 

 

Povezana vest:  PLS "JUG": Krune ubedljive u Boru