zenska utakmica kraljevo - kragujevacMemorijalni turnir LUKA VAREVAC – #65 zauvek u našem srcu!

Predstojećeg vikenda u Kraljevu će se odigrati prvi memorijalni turnir „Luka Varevac“, koji za ženske fleg timove organizuje klub Kraljevske Krune i porodica Varevac. Na ovom turniru, u spomen na tragično stradalog igrača Kruna, će učestvovati sedam ženskih timova iz cele Srbije i ujedno biće i neka vrsta provere timova pred prvu Žensku ligu u septembru.
Memorijalni turnir u američkom fudbalu „Luka Varevac“ će se održati u nedelju 4. avgusta na Atletskom stadionu u Kraljevu, sa početkom od 14 h. Osamnaestogodišnji Luka Varevac je baš na taj dan 04. avgusta 2011. godine stradao u saobraćajnoj nesreći, idući na trening juniorskog tima. Kraljevački klub oseća tugu, žal i bol za Lukom, ali i ponos zato što je bio i ostao deo njih. Klub je nakon tragedije povukao Lukin dres sa brojem 65. A, njegovi roditelji se još sećaju Lukinih reči kada ga je jedan čovek pitao zašto se bavi američkim fudbalom, Luka je stavio ruku na grudi i odgovorio: „Vidite ovo moje srce, ja sam se sa tim sportom tu pronašao“. Zato Krune u saradnji sa njegovim roditeljima i mlađim bratom, s’ljubavlju organizuju ovaj memorijalni turnir posvećen večitom RC#65, Luki Varevcu u pomen i čast.
Počevši od ove, pa svake naredne godine, početkom avgusta Kraljevo Royal Crowns će organizovati ovaj memorijalni turnir američkog fudbala, na kojem će svake godine nastupati različite selekcije. Ove, prve godine predvideli su da to bude turnir ženskih timova. Zanimljivo je istaći da se prva ikada organizovana utakmica američkog fudbala za žene, pre dve godine odigrala u Kraljevu između Kragujevčanki i domaćih Kraljevčanki.
Krune njavljuju dobru organizaciju prvog memorijala. Koordinator ženskog tima Kraljevo Royal Crowns, Marina Mihajlović, zadužena je za organizaciju ovog turnira je izjavila:
„Ovo je, do sada, najbrojniji turnir i mi, kao domaćini, pristupili smo veoma ozbiljno organizaciji istog. Svaki minut je isplaniran, svaki korak više puta proračunat, a ja i predsednik kluba Ćosić, radimo na tome da sve to protekne po protokolu. Osim što ovaj turnir za sve nas iz Kruna ima poseban značaj, smatram da je i odlična prilika da timovi spoznaju svoje i tuđe prednosti i mane i da je dobar pokazatelj nivoa mogućnosti i napredovanja, tj. velika proba za Ligu ženskih timova koja počinje polovinom septembra“.
Na turniru učestvovaće sedam ženskih timova, od kojih Obrenovčanke i Pančevke po prvi put. Nastupiće: Kraljice (Kraljevo Royal Crowns), Wild Cats (Kragujevac Wild Boars), Panthers Ladies (Pančevo Panthers), Vučice (Beograd Vukovi), Orange Tribe (Kikinda Mammoths), Ženski tim Bor Golden Bears i Ženski tim Obrenovac Hawks.
Očekivanja učesnica idu pre svega da provere kako su se pripremale do sada, ali pre svega da odaju poštu pokojnom Luki Varevcu i podršku njegovom klubu.
„Od ovog turnira očekujemo osveženje prilivom novih timova, ali i priliku da se pokaže na čemu su stari timovi radili u ovih par meseci, ali pre svega da ukažemo poštovanje Luki Varevcu, a nadam se da ćemo to uraditi fer play-em“ – reči su članice beogradskih Vukova, Janje Puškarević (LB).
MVP svih dosadašnjih turnira Tanja Obradović (WR/LB/2nd QB), članica kragujevačkih Divljih mački, je tkođe iznela svoja očekivanja: „Od turnira očekujemo, pre svega, fer igru i atraktivne poene. Radujemo se što su se prijavile 2 nove ekipe iako razlog okupljanja devojaka na ovom turniru nije za radovanje. Nadamo se osvajanju turnira, ali primarno nam je da stanemo uz Kraljevčanke i odamo počast njihovom stradalom igraču i prijatelju“.

Povezana vest:  Vukovi idu po titulu, šampion ne brani tron

Kraljevske Krune i njihov ženski tim, popularne Kraljice pozivaju sve ljubitelje sporta da prisustvuju ovom memorijalnom turniru, da zajedno odamo poštu pokojnom Luki Varevcu u spomen i čast, a ujedno da na taj način posvete ceo događaj sportskom duhu, ferpleju i večnom drugarstvu.