Pre šest godina, snimci iz Beograda obišli su svet – više od 150.000 ljudi okupilo se na Adi Ciganliji i ispratilo Red Bull Flugtag, nesvakidašnji letački šou!

Dugo čekanje se isplatilo, drugi srpski Red Bull Flugtag održaće se 23. juna na Adi Ciganliji i može se reći da će naša prestonica biti privilegovana – biće domaćin jednom od samo osam globalnih događaja u 2019. godini iz Flugtag serije, verovatno najprepoznatljivijeg i najotkačenijeg događaja sa Red Bull pečatom.

Šta je zapravo Flugtag? Kada ovo izgovorite, mislite na nemačku reč koja znači “dan za letenje”, ali od kada se prva letelica otisnula sa platforme u Beču 1992. godine – letenje nikada nije prestalo. Red Bull Flugtag podigao je svoju čuvenu platformu u preko 150 gradova širom planete, a prethodni događaj je u Beogradu okupio 37 maštovitih ekipa koji su se ohrabrili da polete i u vodu slete pred čak 150.000 ljudi. Mnogi su im tada zapravo pozavideli, rashladili su se po rekordno vrelom junskom danu 2013. godine, a njihovi poduhvati su sada izazvali još veću konkurenciju – prijave su se utrostručile i po broju i po ludim idejama. Bilo je teško izabrati timove koji će sada sleteti u vodu, a tu će biti ekipe prilično inspirativnih imena – Kremenkov leteći automobil, džinovski opanak, sremačko meze, zaplivaće još pijani komarac, magarac, jednorog i gavran… Na zvaničnom Red Bull Flugtag sajtu već sada možete izabrati tim za koji navijate – pogledajte njihove skice, članove posade i biografije na www.redbullflugtag.rs .

Šta je njihov zadatak? Moraju da sa duge piste polete u letelicama koje su napravili u garaži, bez motora, akumulatora i katapulta – oruđe su samo vetar, ljudska snaga i otkačenost. Pored kreativnosti, ocenjivaće se dužina leta i nastup na platfomi pre leta, a pored dobre zabave, cilj je i preleteti 78.64m, jer je to svetski rekord koji su 12. septembra 2013. godine postavili “Šaptači kokošaka” u Kaliforniji pred 110.000 ljudi.

Šta je vaš zadatak? Da se uz ovakvu pozivnicu zabavite na beogradskom moru uz adrenalinski šou najhrabrijih i najmaštovitijih Flugtag ekipa, a atmosferu će vam dodatno podgrejati voditeljski trio, u sastavu Sara Jo, Ajs Nigrutin i Nikola Đuričko. Ajs i Nikola su pre šest godina uz prepoznatljiv humor slali u vodu ćaknutu ovcu, tetreba, zidarevu ljubav, peglu, leteću ribu, Spartance i ćurane, sada će Saru i vas uvesti u avanturu najluđih letelica.

Takođe, i ti možeš da nam pokažeš kako letiš uz energetsko piće koje daje krila – ako ostaviš najjači utisak, možeš da osvojiš godišnju zalihu Red Bull limenki i let helikopterom iznad Beograda! Sve što je potrebno je da na svoj Instagram profil okačiš kreativan, maštovit i otkačen stori sa limenkom Red Bulla, taguješ @redbullrs uz hashtag #flugtagsrbija, a u pet nedelja uoči Flugtaga, pet članova žirija će odabrati po jednog dobitnika 365 limenki. Najbolji iz ove petorke će biti odabran za let helikopterom iznad Beograda. Saznaj više o tome kako možeš da osvojiš 365 limenki i let helikopterom.

Za više informacija o ovogodišnjem Red Bull Flugtagu poseti Red Bull Flugtag sajt ili Facebook Event.

PHOTO: Predrag Vuckovic/Red Bull Content Pool

Povezana vest:  "Čovek ptica" Jeb Corliss proleteo prirodnim tunelom Tianmena brzinom od 120 km na sat (VIDEO)