detalj_sa_takmicenja_u_gadjanju_glinenih_golubova

Milan Gložanj i Branko Drljača prvaci Srbije
 

Ekipa Lovačkog društva Gložalj  pobedila je na šampionatu u gađanju glinenih golubova – trap lovačkih udruženja na strelištu „Bg sportskog centra Kovlovo“, dok je pojedinačnu titulu poneo Branko Drljača iz lovačkog udruženja Plandište koji je nedavno na Šampionatu Srbije u trapu osvojio četvrto mesto.

Najbolji junior bio je Milan Drljača iz Plandišta, dok je u kategoriji veterana pobedio Blagoje Mirkov iz Opova.

Povezana vest:  Za Svetski kup u Minhenu novo ime Dragana Todorović

– Veoma smo zadovoljni odzivom, učestvovalo je 26 ekipa koje su  se plasirale na osnovu rezultata u devet lovačkih liga – kaže jedan od rukovodilaca takmičenja Duško Ilić, profesor.- Bilo je veoma uzbudljivo, u ekipnoj konkurenciji i za zlato i za bronzu se raspucavalao, a dodatni meci odučivali su  i o pobedniku u seniorskoj konkurenciji.

Gložanj i Elemir su završili ekipni deo (gađala se jedna serija od 25 golubova) sa po 65 golubova i tek posle raspucavanja titula je otišla u Gložanj. Bronzu je osvojila selekcija Ledinaca posle raspucavanja sa Plandištem. Imali su po 64 goluba.

Povezana vest:  Juniorke Srbije osme na svetu u gađanju MK puškom iz ležećeg stava

U pojedinačno finale plasirala su se odmah tri strelca sa po 24 i jedan sa 23 goluba, a za preostala dva mesta sa 22 goluba konkurisalo je čak deset strelaca i dvojica učesnika plej ofa dobijena su raspucavanjem.  Branko Drljača je  raspucavao sa Nenadom Stefanović iz Sremca (Ruma). Objica su imala po 43 goluba (24 u osnovnom delu i 19 u finalu). Mirniji je bio Drljača. Bronza je pripala Išku Fabriju iz Gložanja.

Povezana vest:  EP 2011, BEOGRAD, Srpski strelci završili EŠ na 20. mestu po broju trofeja

Plasman juniora (nisu gađali finale). 1. Milan Drljača (Plandište) 23, 2. Nikola Vojnović (Sremac) 21, 3. Nikola Jovanović 21.

Veterani: 1. Mirkov, 2. Jovanović, 3. Radovanović.