srb bra-M-01-photo-uros hocevar-ihf

RUKOMET NA PESKU
Peskaši izgubili od Brazila na SP

Muška reprezentacija Srbije u rukometu na pesku izgubila je od selekcije Brazila rezultatom 0:2 (17:24; 14:24) na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Naši reprezentativci večeras od 23 sati igraju utakmicu sa selekcijom Omana, poslednju u grupnoj fazi takmičenja.
Reprezentacija Srbije je treći takmičarski dan započela mečem koji je prekinut prethodne večeri i u kojoj su Brazilci prilikom prekida imali prednost od 6:2, naši momci posed lopte, a na semaforu je stajalo da je odigrano 2’17“.
Svanuo je novi dan, sunce je obasjalo plažu Boa Viagem, ali je sve ostalo isto. Brazilski tim je nastaivo tamo gde je stao i stigao do pobede nad našim momcima. Trostruki svetski šampioni su jednostavno bolji tim i dosta je teško „izaći im na crtu“ sem u slučaju da ceo tim odigra na gronjoj granici mogućnosti.
To danas nije bio slučaj, Brazil je bio mnogo bolji i na kraju slavio bez igubljenog perioda rezultatom 2:0 (24:17, 24:14).
Iako to rezultat ne pokazuje, naš tim je bolje odigrao drugi deo meča, bio u egalu sa domaćinom, imao nekoliko dobrih napada koji su završavali na okviru gola „selesao“-a ili su se lopte od peska odbijale preko gola.
Popodne je na programu poslednji meč naše selekcije u grupi A. Protivnik je Oman i naša ekipa ima jasnu situaciju pred sobom: pobeda vodi blizu svetskog vrha, među šest najboljih timova planete.
Strelci za Srbiju: Pavlović 12, Dimitrijević, Milošević i Radaković po 4, Vujović 3, Verkić i Marinović po 2.
Za Brazil: Klaudio 14, Amaral 12, Oliveira i Pires po 10 poena.
– Svetski prvak je u ovom trenutku jači od nas. Pružili smo dostoja otpor, ali smo mislima već u sledećoj utakmici – izjavio je Daniel Petković.
– Utakmica protiv svetskog prvaka je dobra uvertira da se proba taktika za Oman. Napad je funkcionisao bolje što daje nadu u plasman među 6 najboljih – rekao je posle utakmice Veljko Milošević.

Povezana vest:  "Orlovi" stigli u Brazil i vrše poslednje pripreme pred mečeve koji počinju u utorak

PHOTO: ihf.info