Juniorska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u osam najboljih na Evropskom prvenstvu u Danskoj. Orlići su poraženi od vršnjaka iz Poljske 27:33 (12:16) u odlučujućem meču trećeg kola grupe A pa će se tako u nastavku prvenstva boriti za plasman od devetog do šesnaestog mesta.

Solidnih dvadeset minuta i pad u nastavku okarakterisali su igru izabranika trenera Nikole Markovića u meču u kome je Srbiji trebala pobeda za prolaz dalje. Predvođeni Rakocijom, srpski juniori su posle devet minuta bili u vođstvu 5:4, da bi Poljaci uzvratili serijom 6:2 i do tajm-auta srpske klupe otišli na 7:10.

Povezana vest:  TIGRICE U HUMANITARNOJ MISIJI

Serija 3:0 bila je poslednji trzaj srpskog tima. Mitić je u 24. minutu izjednačio na 10:10, a do poluvremena, Poljaci su stekli lepu prednost.

Orlići su u 40. minutu bili na 18:20, kada je usledio pad do 19:25 (48.). Bez ideje u napadu, sa slabom odbranom, generacija 1996 nije mogla bolje. Poslednji trzaj bila su tri vezana gola za 22:25, ali su Poljaci i dalje vrlo lako dolazili do mreže solidnog Dejana Milosavljeva…

Povezana vest:  adidas oficijelni partner Evropske rukometne federacije

Protivnici Srbije u nastavku takmičenja biće Slovenija i Rusija. Termini mečeva su u utorak i sredu.

TABELA:

Francuska 4

Poljska 4

Švajcarska 1

Srbija 1