Srpska kadetska reprezentacija pretrpela je prvi poraz u poslednjoj utakmici u grupi od Nemačke. Platili su učenici Nenada Maksića kompletan danak neiskustvu i mladosti protiv Nemaca.

Sve je bilo gotovo već posle nepunih devet minuta, kada je Srbija postigla prvi pogodak, a na semaforu je stajalo 6:1 za Nemce. Ne, nije bilo slabe igre, već katastrofalne realizacije. Promašivani su sedmerci, ziceri, zvečale prečke i stative, a na golu protivnika je briljirao i golman Klimke.

Međutim, igra u odbrani (svedeni Nemci na 25 golova posla dva meča sa 34) i nadigravanje zone protivnika bili su na zavidnom nivou. Uspela je Srbija pet minuta pre kraja prvog poluvremena da dođe na „minus tri“ i da ima čak tri prilike (zicer s krila, sedmerac i šut golmana ka praznoj mreži rivala) da smanji na samo „minus dva“, ali kada to nije iskorišćeno, Nemci su lagano vratili „šesticu“ na konto.

Povezana vest:  Bošković selektor ženske reprezentacije Srbije

Našim mladim rukometašima ostaje da izvuku pouke iz ovog duela dve reprezentacije koje su već izborile plasman među osam najboljih i da se što bolje pripreme za glavnu rundu, gde će ih čekati, takođe u Koprivnici, dueli protiv najverovatnije Islanda za dva i protiv domaćina Hrvatske za tri dana.

Nenad Maksić selektor Srbije:

– Sa vezanih šest golova na početku utakmice Nemačka je i rešila sve dileme. Znali smo da samo ako uđemo jako u odbrani i skoncentrisano od početka možemo da nešto napravimo protiv Nemačke. Odbrana je i bila dobra, ali smo mnogo grešili u napadu. I pored toga smo imali šansu da se vratimo u meč, ali nas je promašeni sedmerac na 9:6 koštao priključka. Nemačka je zasluženo pobedila, a nama ostaje da zapnemo i radom u slobodnom danu ispravimo greške, koje ako ponovimo u glavnoj rundi, nemamo šta da tražimo.

Povezana vest:  Žarko Šešum: Nadam se najboljem na EP u Austriji

Vuk Milenković, najbolji u našem timu:

– Napravili smo mnogo grešaka u napadu, naročito u prvih 10 minuta meča, kada su i Nemci napravili tu razliku. Uspeli smo malo da se saberemo i doemo do minusa od tri gola, ali jednostavno, danas su oni bili bolji tim. Održali su prednost svih 60 minuta i mogu samo da im čestitam na pobedi. Nama je najbitnije da smo ušli među osam najboljih selekcija. Znamo dobor hrvatsku reprezentaciju i neće biti lako, to je svima jasno.

 

NEMAČKA – SRBIJA 25:15 (13:7)

Dvorana: Gimnazije u Koprivnici. Gledalaca: 100. Sudije: Dojčinov i Gorevcov (Bugarska). Sedmerci: Nemačka 1 (1), Srbija 5 (3). Isključenja: Nemačka 4, Srbija 6 minuta.

NEMAČKA: Brajtenfeld 1, Ignjatov 7, Filgratner, Mates 4, Morante Maldonado 2, Štucke 1, Kister 1, Hajman 3, Knauer, Hotgenrot, Štrosak, Klimke, Dibel 2, Kloc, Tim 1, Remke 3.

Povezana vest:  U rukometu od 2011. uvode videotehnologiju

SRBIJA: Krstić, Milenković 5, Maksić 2, Sunajko 7, Mikić, Trnavac, Bubić, Vignjević, Jandrić, Jovanović 2, Pavlović, Stojanović, Došen, Ivanović 1, Mijatović 1, Stolić.

Igrač utakmice: Til Klimke (Nemačka).

D grupa (Koprivnica)

  1. avgust Nemačka – Portugalija 34:19 (19:7)
  2. avgust Srbija – Poljska 34:31 (16:19)
  3. avgust Poljska – Nemačka 22:34 (14:15)
  4. avgust Portugalija – Srbija 32:33 (16:16)
  5. avgust Nemačka – Srbija 25:18 (13:7)
  6. avgust Portugalija – Poljska

Nemačka         3          3          0          0          93:59   6

Srbija               3          2          0          1          85:88   4

Poljska             2          0          0          2          53:68   0

Portugalija       2          0          0          2          51:67   0

* Prva dva tima u grupi ukrštaju sa dve prvoplasirane ekipe C grupe (Švedska, Hrvatska, Češka i Island) za plasman od 1. do 8. mesta, dok druge ukrštaju sa dve poslednjeplasirane iz iste grupe 16. i 17. avgusta, takođe u Koprivnici, za plasman od 9. do 16. mesta.