Srpska kadetska reprezentacija upisala je možda i najznačajniju pobedu na putu ka polufinalu. Položen je na pleća Island, a tokom čitavog meča trijumf mladih „orlova“ nije dolazio u pitanje.

Blistali su u prvih 30 minuta učenici Nenada Maksića. Brojali su i do „plus sedam“, ali mala dekoncentracija sa igračem manje na terenu koštala ih je ubedljivije razlike na poluvremenu. U anstavku uspeli su da odbiju oba napada kada su Islanđani dolazili na samo gol zaostatka i vraćali se u rezultatsku prednost, koju su uspeli da popnu na šeljenih „plus šest“ u finišu. Međutim, arbitri iz Italije pokušali su sa par previda na našu štetu da nas spuste na ispod „plus pet“ ali u tom  nisu uspeli, jer su naši reprezentativci bili najjači kada je to bilo najpotrebnije. Postigli su Islandu više od 34 gola, koliko im je dala Hrvatska i završili meč istom razlikom kao komšije.

Povezana vest:  Vuković: Nisam makijavelista, ali sam došao do cilja

Doduše, plasman Srbije zavisi i od drugih rezultata. Ukoliko Nemačka u drugom meču grupe savlada Hrvatsku, tada je našim momcima dovoljan remi sutra, protiv domaćina Hrvatske za polufinale. Ukoliko Hrvatska dobije Nemce, tada će nam biti potreban opet bod protiv Hrvatske, ali i pogled ka Islanđanima, da savladaju Nemce…

ISLAND – SRBIJA 31:36 (14:19)

Dvorana: Gimnazije u Koprivnici. Gledalaca: 100. Sudije: Zendali i Rielo (Italija). Sedmerci: Island 8 (6), Srbija 5 (4). Isključenja: Island  10, Srbija 12 minuta. Crveni karton: Vuk Milenković (Srbija) 3×2 u 48. minutu.

Povezana vest:  SP 2015, DANSKA, Bošković zadovoljan posle pobede nad Japanom

ISLAND: Ševing, Vidarson 1, S. Johanson 1, Mason 2, Gudmunson 1, J.Johanson 1, Kristijanson 8, Sigurson 3, Valdimarson 4, Ejnarson 9, Halgrimson, Esterberg, Sveinson 1, Gretarson, Kjartason, Haukson.

SRBIJA: Krstić, Milenković 7, Maksić, Sunajko 9, Trnavac, Bubić, Vignjević, Jandrić, Jovanović 2, Pavlović 1, Stojanović 7, Došen, Ivanović 7, Lazić, Mijatović 3, Radivojević.

Igrač utakmice: Luka Stojanović (Srbija).

 

Nenad Maksić selektor Srbije:

– Uvek imamo problem sa skandinavskim reprezentacijama. Island je dokazao da je jak tim, a mi smo uz malo sportske sreće na startu došli do prednosti. Vremena za odmor nema, očekuje nnas još jedna utakmica u grupi, sutra protiv Hrvatske, a uvek je lepo igrati protiv domaćina.

Povezana vest:  Rukometna groznica u Kelnu, Momir i Marko za najvredniji trofej

Luka Stojanović, najbolji u našem timu:

– Bio je ovo izjednačen meč. Uspeli smo u glavi da se okrenemo samo Islanđanima i tako smo došli do pobede. Sada ostaje duel sa Hrvatima, biće izuzetno težak, naročito ako bude odlučivao o polufinalu.

Grupa 2 (Koprivnica)

Preneti rezultati: Nemačka – Srbija 25:18, Hrvatska – Island 34:29. Odigrano: Island – Srbija 31:36 (13:19).

Nemačka         1          1          0          0          25:18   2

Hrvatska          1          1          0          0          34:29   2

Srbija               2          1          0          1          54:56   2

Island              2          0          0          2          60:70   0