Srpska kadetska reprezentacija završila je na osmom mestu Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj. Poraz od Islanda u poslednjem meču za plasman došao je kao posledica umora, povreda i slabije igre u odbrani i realizacije u napadu…

Ponovilo se nepisano pravilo da je teško pobediti dva puta istu reprezentaciju na turnirskom takmičenju. Naši kadeti su počeli dobro, ali su već sredinom poluvremena prepustili vođstvo Islanđanima. Maksić je sa klupe prodrmao učenike, ali to je bilo dovoljno za „plus jedan“ na poluvremenu.

Povezana vest:  REZULTATI 13. KOLA SRL ZA MUŠKARCE, NELJUBAZNI DOMAĆINI

U nastavku skoro kao preslikan meč sa Španijom. Do polovine gol za gol i održavanje našeg vođstva, a zatim pad u realizaciji i Islanđani dolaze do trijumfa i sedmog mesta na EP.

ISLAND – SRBIJA 32:30 (16:17)

Dvorana: Gimnazije u Koprivnici. Gledalaca: 100. Sudije: Dojčinov i Goercov (Bugarska). Sedmerci: Island 6 (5), Srbija 3 (3). Isključenja: Island  8, Srbija 14 minuta. Crveni karton: Marko Vignjević (Srbija) 3×2 u 60. minutu.

Povezana vest:  Rukometašice Srbije obezbedile prvo mesto u kvalifikacijama za EP

ISLAND: Ševing, Vidarson 5, S. Johanson, Mason, Gudmunson 1, J.Johanson, Kristijanson 16, Sigurson 1, Valdimarson 1, Ejnarson 7, Halgrimson, Esterberg, Sveinson, Kjartason, Haukson.

SRBIJA: Krstić, Milenković 4, Maksić, Sunajko 7, Trnavac, Bubić, Vignjević 9, Jandrić, Jovanović, Pavlović, Stojanović 5, Došen, Ivanović 3, Lazić, Mijatović, Radivojević 2.

Igrač utakmice: Torgeir Gisli Kristijanson (Island).

Nenad Maksić selektor Srbije:

– Zadovoljan sam kako je igrao Vignjević. Ovo mu je bio prvi meč na turniru. Zadovoljan sam i kako nas je golman držao u igri, ali nismo mu pomogli igrom u odbrani. Previše smo i promašivali. Žao mi je što nismo pobedom završili turnir, ali mogu samo da čestitam Islandu.

Povezana vest:  Predsednik IHF-a 14. septembra dolazi u Beograd

Marko Vignjević, najbolji u našem timu:

– Imali smo problem s povredama. Odbrana nije bila na zadovoljavajućem nivou, napad je bio solidan, ali su Islanđani bili bolji. Morali smo bolje da odigramo.