Talentovana Ivana Janković ( 18 ) najnovije je u nizu pojačanja trofejnog kluba iz Kragujevca.Talentovana Lozničanka je počela da se bavi rukometom sa 9 godina u svom rodnom gradu i ovo joj je prvi profesionalni ugovor.

 -Dolaskom levoruke Ivane Janković želimo da nadomestimo  upražnjeno mesto na poziciji desnog beka kojeg je do prošle sezone igrala Anđela Janjušević. Devojka sa svojih 188 cm zaslužuje da joj omogućimo nesmetan razvoj u karijeri i pružimo šansu da se dokaže u našem najvišem rangu takmicenja. Dolaskom u Radnički ona se odlučila na profesionalni rad i od nje očekujem da pruži dobre partije  u bliskoj budućnosti-poručuje šef stručnog štaba Aleksandar Radosavljević.

 Ivana je bila standardni član pionirske I kadetske reprezentacije Srbije odigravši 15 utakmica za nacionalnu selekciju.Na pionirskom prvenstvu Srbije 2012-te I 2013. godine se ovenčala titulom najboljeg igrača I desnog beka na turniru.

Odlučila sam se za dolazak u Kragujevac vrlo lako zato što Radnički jedan od naših vodećih klubova. Posle samo jednog razgovora sam rešila da rukometnu karijeru kao I školovanje nastavim u srcu Šumadije,jer smatram da ću imati sve uslove za dalji napredak.Saigračice su me odlično prihvatile I željno očekujem početak sezone-reči su ubojite Lozničanke Ivane Janković.

Ivana Janković se obavezala na dvogodišnju vernost Radničkom.

Povezana vest:  Obradović: Moja dužnost je da pomognem u teškom trenutku

PHOTO:  zrkradnicki.org