Nišlijka Kristina Marković (24) je još jedno u nizu pojačanja superligaša iz srca Šumadije. Karijeru je započela u Crvenoj Zvezdi,nastavila u Naisi, Topličaninu i Jagodini. Bila je član kadetske, juniorske i univerzitetske reprezentacije Srbije. Igra na poziciji srednjeg beka. Popularna Kića se obavezala na jednogodišnju vernost Radničkom.

-Velika mi je čast i zadovoljstvo što ću ove godine biti deo trofejnog kluba „Radničkog“ iz Kragujevca. Nakon poziva trenera Aleksandra Radosavljevića, nije bilo mnogo razmišljanja o dolasku u klub, obzirom da je poziv usledio od iskusnog stručnjaka koji je dosadašnjim rezultatima dokazao da svoj posao radi izuzetno efikasno i profesionalno. Verujem da ćemo  predstojeće sezone  na najbolji način uspeti da spoj mladosti i iskustva usmerimo ka ostvarenju što boljeg rezultata i time očuvamo renome kluba. Zadovoljna sam uslovima ali i timskim duhom koji živi među igračicama, kako na terenu tako i van njega. Uz dobro koncipirane treninge i pripremne utakmice koje u ovom periodu imamo, pokušavamo da se što brže uigramo i budemo spremne za početak takmičarske sezone, koju svi željno iščekujemo – jasna je Kristina Marković.

Povezana vest:  Rezultati rukometnog turnira na OI

Ono što je važno napomenuti je da se Kristina, pored profesionalne karijere nalazi na završnoj godini doktorskih studija na fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja.