Ženska rukometna reprezentacija Srbije poražena je danas od Holandije sa 29:31 (11:16) u drugom kolu turnira u Ajndhovenu.

Najbolje srpske rukometašice pružile su dostojan otpor svetskim vicešampionkama i četvrtom timu na Olimpijskim Igrama u Riju.

Domaći sastav držao je pod kontrolom rezultat tokom celog meča i na kraju došao do druge pobede na turniru.

Najefikasnija kod pobednica bila je Anđela Maleštajn sa sedam golova, dok je Srbiju predvodila Katarina Krpež Šlezak sa 12 golova.

Povezana vest:  EP ŽREB, Određene kvalifikacione grupe za EP 2012.

Selektor Srbije Dragica Đurić ocenila je da je utakmica protiv Holandije bila izuzetno teška i naporna, ali da se iz poraza mogu izvući pouke.

-Holanđanke su vrlo ozbiljan tim. Jako dobro trče iz odbrane u kontru. To nam je uglavnom bio problem. U prvom poluvremenu nismo uspeli da nađemo dobitnu kombinaciju u odbrani. U drugom delu je bilo bolje tako da smo poluvreme dobili sa dva gola. Jako korisna utakmica. Možemo izvući mnogo pouka – rekla je Đurićeva.

Povezana vest:  SUPERLIGA, Partizan, posle pobede u derbiju, korak bliže tituli (FOTO)

U trećem kolu, selekcija Srbije će se sastati sa Holandijom „B“ u subotu od 13.30.

-Očekujem tešku utakmicu – fizički. Devojke su umorne. Mi smo oba meča odigrali sa istim sastavom, dok druge selekcije kombinuju. Biće teško, ali potrudićemo se da pobedimo – dodala je ona.