Rukometašice skopskog Vardara na utakmici Lige šampiona protiv Lajpciga u petak vodiće vlasnik kluba Sergej Samsonenko, dirkektor Eduard Kokšarov i dosadašnji pomoćni trener Ace Stankovski.

„Sva trojica ćemo biti na klupi, a ja ću preuzeti odgovrnost za rezultate“, rekao je ruski magnat Sergej Samsonenko, koji je vlasnik fudbalskog i rukomentnih klubova Vardara iz Skoplja.

On je na konferenciji za novinare rekao da je to kratkoročno rešenje i da će se potruditi da u najbržem roku pronađe novog trenera koji će voditi tim nakon smene Indire Kastratović.

Povezana vest:  NAVIJAČI IZABRALI : DAVOR BASARIĆ MVP PRVOG KOLA PLEJ-OFA SLRS

Kastratovićeva je smenjena nakon nerešenog rezultata skopskih rukometsašica u prvom kolu Lige šampiona protiv mađarskog kluba FTC Budimpešta (Ferencvaroš) na domaćem terenu u Skoplju.

„Nismo bili zadovoljni startom u Ligi šampiona, imali smo neubedljiv start I neočekivano izgubljen bod na domačem terenu. Klub je ocenio da je potreban određen potez koji će ojačati tim i da se fokusiramo na glavnu ambiciju, a to je da igramo u finalu Lige šampiona“, rekla je predsenica kluba Gordana Naceva.

Povezana vest:  Još 10 dana do početka EP za rukometaše

Ona je dodala da je Kastratovićevoj, koja je poslednje tri godine uzastopno dovodila rukometašice Vardar do trećeg mesta u Evropi, ponuđeno da ostane u skopskom klubu na drugoj poziciji i da se nada da će to prihvatiti.

Utakmica drugog kola ženske Lige šampiona Vardar – Lajpcig igra se u Skoplju u petak u 20.30 dvorani Jane Sandsanski, čiju je izgradnju finasirao Sergej Samsonenko, koji je pored napravio i Hotel „Rusija“ sa četiri zvezdice.

Povezana vest:  Rukometaši Srbije bez plasmana na SP u Kataru 2015.