Selektorka ženske rukometne reprezentacije Dragica Djurić rekla je danas da je prvi cilj njene ekipe da prodje u drugi krug takmičenja na Evropskom prvenstvu u Švedskoj.

-Dogovorile smo se da je naš prvi cilj da prodjemo u drugi krug takmičenja. Kada se tamo nadjemo, sešćemo i dogovoriti se kako dalje. Videćemo kako bude bilo u trenutku, treba ga iskoristiti, možda će nam i zvezde biti naklonjene. Naš veliki cilj je vezan za četvorogodišnji plan i za plasman na Olimpijske igre u Tokio. Ovo je tek prvi stepenik. Uz malo sportske sreće možemo da ostvarimo i više nego što je realno u ovom trenutku – rekla je Djurić, navodi se na sajtu Rukometnog saveza Srbije.

Rukometašice Srbije okupile su se danas u Beogradu povodom završnih priprema za Evropsko prvenstvo koje 4. decembra počinje u Švedskoj. Srbija će igrati u Grupi A sa domaćinom Švedskom, Slovenijom i Španijom, a turnir započinje utakmicom sa Slovenijom 4. decembra.

Povezana vest:  ARKUS liga: Vojvodina i Dinamo ubedljivi za kraj prvog dela

-Naše misli su usmerene ka meču sa Slovenijom. Radićemo dva dana u Beogradu. U sredu putujemo u Češku gde ćemo igrati na turniru sa domaćinom, Austrijom i Češkom. Probaćemo sve igračice, rezultat nam nije u prvom planu već uigravanje. Imamo 18 igračica u sastavu, za Švedsku će putovati 17, tako da će te utakmice pomoći i da rešimo malu dilemu – navela je Djurić.

Ona je dodala da će po povratku sa turnira ekipa provesti pet dana u Vrnjačkoj Banji, a da će 3. decembra otputovati za Stokholm.

-Devojke su orne i raspoložene. Jedva su dočekale da krenu završne pripreme. Imamo desetak dana na raspolaganju da sve ovo iz prethodnih devet meseci skockamo i dočekamo start spremni. Prvi utisak posle žreba bio je ‘nije tako loše’. Medjutim, ispostavilo se da jedino u našoj grupi nema podmladjivanja na startu olimpijskog ciklusa. Švedjanke i Španjolke igraju sa istim sastavima, Slovenija igra ozbiljan rukomet, tako da naša grupa ispada jedna od najtežih. Ništa nam to ne znači, koliko god da je teška – rekla je Djurić.

Kapiten Srbije Katarina Krpež Šlezak rekla je da je najvažnija utakmica sa Slovenijom.

Povezana vest:  Peruničić: Ekipa još sazreva

-Najbitnije je da ostanemo zdrave i odigramo prvenstvo kako treba, u najboljem izdanju. Sve protivnike u grupi dobro znamo. Najvažniji je meč sa Slovenijom. Atmosfera je dobra, verujem da će se to videti i na terenu – navela je ona.

Pivotmen Sladjana Pop Lazić rekla je da je ekipa motivisana i da želi da ostvari dobar rezultat.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Danski mediji: Čudo u Beogradu

Golmanka Jovana Risović navela je da bi dobrim rezultatom protiv Slovenije, ekipa podigla samopouzdanje za nastavak turnira.

Srbija će utakmice igrati u Stokholmu. Duel sa Slovenijom na programu je 4. decembra od 15.15 časova, dva dana kanije igra se meč sa Španijom od 18.30, dok je duel trećeg kola sa domaćim timom na programu 8. decembra od 20.45.