Ženska rukometna reprezentacija Srbije pobedom je počela takmičenje na Evropskom prvenstvu, pošto je danas u Stokholmu slavila protiv Slovenije sa 36:34 (17:16) u prvom kolu Grupe A.

Srbiju je do pobede predvodila Sanja Radosavljević sa osam golova, Katarina Krpež Šlezak i Slađana Pop-Lazić su postigle po šest, Kristina Lišćević je dodala pet, a Jovana Stojiljković četiri.

Povezana vest:  Ilić: Idemo u London

U selekciji Slovenije najbolje su bile Tamara Mavšar i Ana Gros sa devet, odnosno osam postignutih golova.

Rukometašice Srbije su sredinom prvog poluvremena povele sa četiri gola razlike (9:5), ali je Slovenija serijom 4:0 uspela da izjendači.

Do kraja prvog dela igre Srbija je uglavnom imala prednost, a Slovenija je tek u 29. minutu stigla do prvog vođstva na utakmici (15:16). Izabranice Dragice Đurić su golovima Radosavljević i Stoiljković na odmor, ipak, otišle s prednošću od jednog gola.

Povezana vest:  Srbija pobedila Švedsku

Slovenke su bolje počele drugo poluvreme, vezale su tri gola i preuzele vođstvo, ali se Srbija vrlo brzo konsolidovala i vratila prednost.

Sredinom drugog poluvremena Srbija je ponovo stigla do četiri gola prednosti (28:24), ali je kao i u prvom delu igre tu prednost vrlo brzo izgubila.

Odlučujuće golove za Srbiju postigle su Radosavljević, Pop-Lazić i Krpež, a doprinela je i Jovana Risović sjajnom odbranom u samom finušu utakmice.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Metaloplastika ubedljiva, Zvezda i Partizan solidni

Izabranice Dragice Đurić u narednom kolu, u utorak, igraju protiv Španije.