Svetska rukometna federacija (IHF) danas u ponoć završava izbor za najbolji sudijski par, a jedan od parova za koje svi zainteresovani mogu da glasaju su rukometne sudije Dušan Stojković (37) iz Niša i Nenad Nikolić (40) iz Leskovca.

Stojković, koji je danas u Gradskoj kući bio gost gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, istakao je da su stručnjaci, treneri i igrači Svetske rukometne federacije odabrali šest sudijskih parova koji su ušli u najuži izbor za nagradu.

-Za najbolji rukometni sudijski par glasa se na portalu handball-planet.com, na odeljku ‘world handball referee 2016’ – rekao je Stojković na konferenciji za novinare u Gradskoj kući.

On je istakao da sudijski par iz Srbije trenutno po broju osvojenih glasova zauzima treće mesto. Stojković, inače nezaposleni lekar, internacionalnu rukometnu sudijsku karijeru počeo je 2006. godine.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA SP 2015., Srbija protiv Češke

Do sada je sudio na utakmicama tri evropska i tri svetska prvenstva, na Olimpijskim igrama u Londonu, dva finalna meča Lige šampiona, finale Svetskog prvenstva i polufinale Olimpijskih igara.