Rukometne reprezentacije Hrvatske, Katara, Mađarske i Švedske plasirale su se večeras u četvrtfinala Svetskog prvenstva u Francuskoj.

Hrvatska je opravdala ulogu favorita protiv Egipta i trijumfovala sa 21:19 (13:7), dok su Katar i Mađarska priredili iznenađenja pobedivši prvaka Evrope Nemačku sa 21:20, odnosno olimpijskog šampiona Dansku sa 27:25, a Švedska je bila ubedljiva protiv Belorusije sa 41:22.

Hrvatsku je do trijumfa predvodio Zlatko Horvat sa šest golova, dok se u reprezentaciji Egipta istakao Ahmed El-Ahmar sa pet golova.

Povezana vest:  Drugi poraz rukometašica Srbije u Norveškoj

Katar je u neizvesnom i teškom meču doneli su Rafael Kapote i Ali Jusef golovima u poslednjem minutu, ali jedan od najzaslužnijih za trijumf bio je srpski golman Danijel Šarić, koji je upisao 15 odbrana

Kapote je predvodio Katar do trijumfa sa devet golova, dok su se u selekciji Nemačke istakli Patrik Gorecki i Holger Glandorf ;koji su postigli po četiri gola.

Povezana vest:  Juniori nerešeno na kraju turnira

Najveće iznenađenje ;dosadašnjeg toka Svetskog prvenstva priredila je Mađarska koja je neočekivano eliminisala olimpijskog šampiona Dansku.

Mađare je do velikog trijumfa predvodio Mate Lekai sa šest golova, dok se u selekciji Danske istakao Mikel Hansen sa osam pogodaka.

Švedska je bila najubedljivija i prvom meču dana lako je pobedila Belorusiju sa 19 golova razlike.

Povezana vest:  Nju Ingland Petriotsi osvojili Supebol

U sjajnom meču Skandinavaca istakao se Jim Gotfridson sa osam golova iz osam pokušaja, dok je Belorusiju predvodio Arcem Karalek.

U četvrfinalnim duelma sastaju se Francuska – Švedska, Slovenija – Katar, Španija – Hrvatska i Norveška – Mađarska.