Ženska rukometna reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u četvrtfinale Svetskog prvenstva, pošto je danas u Magdeburgu u osmini finala izgubila od Crne Gore sa 29:31 (9:14).

Posle osvojenog prvog mesta u grupi, tri pobede i dva remija, rukometašice Srbije odigrale najlošiji meč na šampionatu sveta u osmini finala pa su se Crnogorke sasvim zasluženo plasirale u četvrtfinele.

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Jovanka Radaković sa devet golova, dok je Katarina Bulatović šest puta zatresla mrežu Srbije.

Povezana vest:  KUP EHF, Partizan protiv Nanta, srpski derbi u Čelendž kupu

U redovima Srbije najbolja je bila Dragana Cvijić sa sedam golova, Katarina Krpež Slezak je dodala pet, a Dijana i Tamara Radojević po četiri.

Rukometašice Srbije su dobro počele meč, povele su sa 3:2, i izgledalo je da će prikazati igru kao u grupi u Lajpcigu, ali potom je usledio najslabiji period na šampionatu u Nemačkoj.

Izabranice Ljubomira Obradovića u narednih 13 minuta nisu postigle niti jedan gol, gotovo svi šutevi su završavali preko gola, a Crna Gora je iskoristila to na najbolji mogući način.

Povezana vest:  Vuković: Trofej Srbije zagrevanje za Evropsko prvenstvo

Predvođene Katarinom Bulatović i Jovankom Radičević one su od 2:3 stigle do 8:3.

Seriju Crne Gore prekinula je Sanja Radosavljević, a nakon gola Tamare Radojević ponovo je stao napad Srbije. Ređali su se promašaji i greške, dok je Crna Gora na drugoj strani bila nepogrešiva.

Crna Gora je u nastavku stigla i do plus šest, a na odmor je otišla sa pet golova prednosti.

Povezana vest:  Hrvatska ubedljiva protiv Danske

Rukometašice Srbije su u drugom poluvremenu zaigrale mnogo bolje u napadu, ali odbrana nije imala rešenja, pa su Crnogorke prednost održale do kraja meča.

Crna Gora će se za plasman u polufinale boriti protiv Francuske koja je u osmini finala bila bolja od Mađarske sa 29:26.