Rukometna reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Murskoj Soboti od selekcije Slovenije sa 32:36 (15:15) u pripremnom meču za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Izabranici selektora Jovice Cvetkovića bili su u egalu s trećom reprezentacijom sveta u uvodnih 40 minuta meča, da bi Slovenci u poslednjoj trećini uspeli da se odlepe i mirno privedu utakmicu kraju.

Rukometaši Srbije su bili na 21:20 u 38. minutu, ali je potom usledio pad. Slovenci su iskoristili par odbrana Urbana Lesjaka i rastrčanog Blaža Janca da slome otpor Srbije.

Povezana vest:  Jovica Cvetković: Sami odlučujemo o svojoj sudbini

Najefikasniji u redovima Srbije bio je Petar Đorđić sa pet golova, dok su Nemanja Ilić i Petar Nenadić postigli po četiri.

„Odigrali smo vrhunski prvih 30 minuta. S obzirom na povrede igrača nismo mogli da izdržimo u istom tempu. Žarko Šešum je odigrao meč bez treninga, tu su bili Bojan Beljanski i Rastko Stojković takodje posle pauze. Gledao sam da svi igrači igraju danas. To mi je bio cilj. U drugom meču igraćemo sa igračima koji nisu igrali večeras. Blizu je utakmica sa Hrvatskom. Gledaćemo da sačuvamo svežinu“, rekao je selektor Cvetković.

Povezana vest:  Tigrice iz Radničkog Kragujevac pobednice Kupa Srbije

Drugi meč istih rivala na programu je u sredu od 18.00 u Velenju.

Selekcija Srbije na EP u Hrvatskoj igraće u grupi sa selekcijama domaćina, Švedske i Islanda.

Evropsko prvenstvo počinje u petak, a Srbija tog dana igra protiv Hrvatske u Splitu.