Potpredsednik Rukometnog saveza Srbije Dragan Škrbić i selektor Jovica Cvetković priznali su da su imali žučnu raspravu, ali ne i fizički sukob u Splitu.

-Istina je da je došlo do razgovora posle utakmice sa Švedskom u holu hotela. Razgovor je tekao u povišenom tonu sa moje i strane selektora kao posledica tenzije zbog svega što se dogadja na Evropskom prvenstvu. Taj verbalni sukob, medjutim, ni u jednom trenutku nije prešao granice i nije bilo mogućnosti da predje u neki fizički obračun – preneo je RSS reči Dragana Škrbića.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Partizanu namenjen hotel sa navijačima AEK-a

Srpski rukometaši su u nedelju zabeležili i drugi poraz na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj. Posle domaćina, izgubili su i od Švedske. Mediji su preneli da je umalo došlo do tuče Škrbića i Cvetkovića i da je bilo na ivici incidenta.

-Jutros smo sedeli više od sat vremena i razgovarali o svemu. Kao što poslovica kaže, jutro je pametnije od večeri. Razmenili smo mišljenja i ono što smo imali da kažemo, rekli smo uz kafu i jedan normalan razgovor. Ne bi trebalo da se stvara problem tamo gde ne postoji. Ako ih i ima, rešićemo ih u okviru naše organizacije – naveo je Škrbić.

Povezana vest:  Srbija druga na “Kroacija kupu”, Andrea Lekić najbolja igračica turnira

Jovica Cvetković je kazao da „nije bilo nikakvog skandala“ i da je „iznenadjen što se tako nešto našlo u medijima“.

-Ne vidim uopšte u našem razgovoru nešto što bi na taj način bilo interesantno medijima. Ne možemo uvek da pričamo tiho. Neki naš glasan razgovor se po neki put prokomentariše onako kako ne bi trebalo. Sve je u redu što se Škrbe i mene tiče. Razgovarali smo otvoreno o problemima koje imamo. Ne bi trebalo to dizati na nivo skandala. Što se to traži u ovom trenutku? Ovde smo da bi zajedno napravili rezultat i pokušali da se domognemo drugog kruga – kazao je Cvetković.

Povezana vest:  Partizan protiv Sloge za Ligu šampiona

Reprezenacija Srbije će u utorak igrati protiv Islanda u borbi za plasman u narednu fazu kontinentalnog šampionata.