Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković rekao je da je njegova ekipa parirala Norveškoj u večerašnjoj utakmici dok je imala snage i dodao da će nacionalni tim u preostala dva meča na Evropskom prvenstvu pokušati da uradi što više.

„Zadovoljan sam sa onim što je moja ekipa pružila na terenu. Da ne zaboravimo igrali smo protiv svetskih vicešampiona posle tri teške utakmice i ne puno dana za odmor. Dok je bilo snage, parirali smo. Igrali smo dobro u fazi napada u nekim segmentima koji su falili ranije. U ovom momentu i okolnostima ovo je dobar rezultat za nas“, rekao je Cvetković, prenosi Rukometni savez Srbije.

Povezana vest:  ARKUS liga: Partizan traži ,,treću sreću“ protiv Voše, Metaloplastika dočekuje Dinamo

Rukometna reprezentacija Srbije izgubila je danas u Zagrebu od Norveške sa 32:27 u prvoj utakmici druge faze Evropskog prvenstva.

Srbija u narednom meču Grupe I igra protiv Francuske.

„Imamo četiri dana pauze, za regeneraciju i pripremu naredna dva meča u kojima nećemo ući sa belom zastavom. Pokušaćemo da uradimo što više“, rekao je selektor Srbije.

Prvo poluvreme današnjeg meča bilo je izjednačeno, a odluka o pobedniku pala je na početku nastavka.

Povezana vest:  Jovanović: Francuzi su apsolutni favoriti na EP u Srbiji

„Odlučujući momenti desili su se početkom drugog poluvremena, kada su Norvežani postigli seriju lakih golova i napravili razliku. Dali smo maksimum, dobro smo igrali protiv jednog od najboljih timova na svetu i možemo da izvučemo neke pozitivne stvari iz ovog meča“, rekao je kapiten reprezentacije Žarko Šešum.