Rukometni savez Srbije (RSS) apelovao je danas na sve članove rukometne organizacije da javnim nastupima ne štete ugledu tog sporta.

-Sve ono što se u poslednja dva dana pojavilo u medijima na relaciji selektor – reprezentativci ne ide u prilog nikome, a pre svega rukometnom sportu koji i dalje uživa veliku popularnost u narodu – navodi se u saopštenju RSS.

Selektor Srbije Jovica Cvetković je prvo optužio rukometaše da su tokom Evropskog prvenstva u Hrvatskoj bili pijani u hotelu i da su do ranih jutarnjih sati bili u provodu, da bi potom usledio odgovor igrača.

Povezana vest:  Vojvodina na Dinamo, Partizan protiv Metaloplastike Elixir u borbi za finale plej-ofa

Oni su te optužbe odbacili i istakli da je Cvetković meč protiv Belorusije vodio pijan, da je u hotelu za alkohol napravio račun od 1.200 sevra, da je pušio u sali gde su trenirali, kao i da nije znao u kojim klubovima igraju reprezentativci Srbije.

RSS je danas reagovao na te javne nastupe selektora i rukometaša, istakavši da se problemi ne rešavaju na taj način. Rukometni savez Srbije je naveo da se rukometna organizacija već godinama suočava sa problemima „koji su brojni i vidljivi“, ali da ti problemi treba da se rešavaju u okviru organa Saveza.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Vuković: Izgoreli smo u želji da što pre prelomimo meč

-Moramo biti surovo transparentni, jer je nacionalni tim iznad svih nas i naših sujeta, zavisti, vrlina i mana – dodaje se u saopštenju.

RSS je istakao da od „polemike, rasprave i odgovornosti niko ne beži“, ali da za sve postoji vreme i mesto.

-Mesto na kome će se raspravljati o svome onome što je bilo dobro i loše na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj jeste sednica Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije koja će biti održana u toku naredne nedelje – navodi se.

Povezana vest:  Petar Nenadić pred "Kup Nacija": "Dokazati da smo pravi"

-U nadi da svi akteri u rukometnom sportu shvataju punu odgovornost izgovorenih reči, kao i njihov uticaj na buduće naraštaje, pozivamo još jednom sve da svojim nastupima ne doprinesu da izgubimo niti jedno dete koje juri za rukometnom loptom – zaključuje se u saopštenju RSS.