Rukometni savez Srbije (RSS) saopštio je danas da je zadovoljan odlukom da se turnir u Kragujevcu igra bez nacionalnih obeležja.

„Uvereni smo da neće biti nikakvih problema i da će sve proći u najboljem mogućem redu. Uradićemo sve što je potrebno da se devojke osećaju dobro i da sve protekne u pravoj sportskoj atmosferi. Pobednik se ne traži na političkom polju, već na rukometnom terenu. To je ono što nas sve zanima“, rekao je predsednik Upravnog odbora RSS-a Božidar Đurković.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA, TABELA, Rukometaši Španije drugi put prvaci sveta, Srbija 10!

Izvršni odbor Evropske rukometne federacije (EHF) odlučio je da se kvalifikacioni turnir juniorki u Kragujevcu za Svetsko prvenstvo koje će se narednog leta održati u Mađarskoj igra bez nacionalnih simbola.

Na turniru od 23. do 25. marta učestvovaće selekcije Srbije, Norveške, Slovačke i Kosova, a samo pobednik će izboriti plasman na kontinentalni šampionat.

„Kao iskusni organizator najvećih takmičenja u evropskim i svetskim okvirima poput Evropskog prvenstva za seniorke i seniorke 2012, odnosno, Svetskog prvenstva za žene 2013. godine, RSS se dokazao kao dobar domaćin svim sportskim gostima naše zemlje“, dodaje se u saopštenju RSS-a.

Povezana vest:  Trener tražio za ispisnicu 3.500 evra

Dodaje se da će RSS „bez obzira na sporna pitanja koja prevazilaze granice sporta“ i obog puta biti „dobar domaćin i učiniti sve da se svi učesnici osećaju kao kod kuće – bezbedno i sigurno“.