Ženska rukometna reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Nišu Švedsku sa 30:23 (9:15), u utakmici trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Švedska je bila bolja u prvom poluvremenu, vodila je sa 9:4, da bi na poluvreme otišla sa šest golova prednosti. Srbija je preokrenula u drugom delu i golom Sanje Radosavljević izjednačila je na 20:20.

Švedska je posle toga ponovo povela (22:20), ali su domaće rukometašice predvođene pre svega golmanom Katarinom Tomašević uspele da preokrenu, a golom Dijane Števin i da povedu sa 27:22, posle čega su osigurale pobedu.

Najefikasnija u ekipi Srbije bila je Katarina Krpež Šlezak sa osam golova, dok je golman Katarina Tomašević imala 22 odbrane.

Povezana vest:  Bošković: Ispunjena strategija RSS, ali mogli smo i bolje

Druga utakmica igra se u subotu od 19 časova u Ševdeu.

Selektor reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović rekao je da je zadovoljan pobedom i igrom svoje ekipe u drugom poluvremenu.

„Čestitke igračicama, igrao se čist i lep rukomet. Prvo poluvreme nismo parirali, ali u drugom je bilo bolje. Gledali su naše utakmice i spremili se za transformacije, ali smo im u drugom bolje skočili. Primili smo u prvom delu mnogo lakih golova, a u drugom smo došli do cilja, a to je plasman na Evropsko prvenstvo“, rekao je Obradović, preneo je sajt Rukometnog saveza.

Povezana vest:  Rezultati prvog kola za rukometaše na OI u Londonu

Selektor nije želeo da otkrije šta je rekao ekipi u poluvremenu, posle kojeg je Srbija preokrenula rezultat.

„Najvažnije je da su prihvatile sve, njihova samokritičnost i analiza, bodrenje su zaslužni za ovo. Izašle su pozitivne i spremne. Naš cilj je da na svakom mestu budemo opasni i da na svakom mestu imamo po dve kvalitetne igračice. Imamo problem celokupnog svetskog rukometa što za dva treninga ne mogu da isključim nešto što rade u klubu“, naveo je on.

Reprezentativka Dragana Cvijić rekla je da će Srbija i u drugoj utakmici ići na pobedu, kako bi osvojila prvo mesto u grupi.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Zaječarke protiv Mađarica, Dankinja i Poljakinja

„Prvo poluvreme smo odigrale katastrofalno, a drugom je sve bilo kakao treba. Odbranu iz prvog dela smo popravile, a Katarina Tomašević je bila tokom čitavog meča sjajna, ona nam je mnogo pomogla i vratila nas u igru. Sa minus šest smo došle na plus sedam protiv jedne Švedske. Mogu samo da budem srećna i da mirno čekam naredni duel u Švedskoj“, navela je ona.

Srbija ima tri pobede, a Švedska pobedu manje u trećoj kvalifikacionoj grupi. Po dve ekipe iz svake grupe plasiraće se na Evropsko prvenstvo, koje će se od ;od 29. novembra do 16. decembra održati u Francuskoj.