Srpske rukometašice otputovale su u Švedsku gde će se sutra sastati sa reprezentacijom te zemlje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

„Dobrog raspoloženja idemo u Švedsku. Pokazali smo da možemo i verujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i u gostima. Želja, htenje, da mi to možemo, sve to mora da bude prisutno“, rekao je selektor Ljubomir Obradović u najavi utakmice.

Pobeda bi potvrdila plasman na kontinentalni šampionat, a verovatno bi rešila i pitanje prvog mesta koje donosi bolje mesto na žrebu.

Povezana vest:  Tigrice ispile Minaqu za jesenju titulu

Prethodna utakmica dve selekcije završena je pobedom Srbije nad Švedskom rezultatom 30:23 u Nišu.

„Rezultat prvog meča bio je i više nego pozitivan, ali ne sme da nas zavara. Sa svakim okupljanjem će biti još i bolje, da se upoznamo još više i odlučnije krenemo na gol. Moramo da iskoristimo još više naš tandem pivotmena, koji je po meni jedan od najboljih na svetu. Moramo korak po korak, ne možemo pet unapred“, kazao je Obradović.

Povezana vest:  Sjajna uvertira pred SP: Srbija savladala Austriju

Junakinja pobede u prvoj utakmici sa 22 odbrane Katarina Tomašević rekla je da njena ekipa ostavlja sve iza sebe.

„Imamo lepu zalihu od sedam golova, koja nas je približila prvom mestu u grupi, ali je nećemo čuvati. Idemo u Švedsku da se nadigravamo, da pokažemo karakter i nastavimo dobru seriju partija od decembra sa Svetskog prvenstva. Nadam se da će devojke ponoviti nivo odbrane iz Niša, da ćemo se boriti maksimalno, a onda će i nama na golu biti mnogo lakše da budemo na nivou“, rekla je ona.

Povezana vest:  EP ŽENE 2012, Adžić: Šanse za prolazak u finale su podjednake

Utakmica četvrtog kola kvalifikacija igraće se u subotu od 16.00 u švedskom gradu Ševde.

Srbija je lider grupe sa šest bodova, dva više od Švedske, četiri od Makedonije, dok poslednjeplasirana Farska ostrva nemaju nijedan.