Rukometni reprezentativac Srbije Živan Pešić rekao je danas da utakmice protiv Nemačke i sve što se radi služi kao priprema za meč protiv Portugala u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo.

Srpska rukometna ekspedicija preselila se iz Lajpciga u Dortmund, gde će sutra od 14.30 odigrati drugi prijateljski meč sa selekcijom Nemačke na kraju EHF nedelje, poslednje pred završne pripreme za baraž sa Portugalom u junu.

Povezana vest:  Kadeti Srbije u grupi sa Danskom, Rusijom i Slovačkom

Poraz od sedam golova razlike (26:19) u prvom meču nije poremetio rukometaše Srbije.

„Nema šta, zadovoljni smo, s obzirom na to da smo se okupili u ponedeljak u jednom novom sastavu i imali samo tri treninga pred meč u Lajpcigu. Igrači su mladi, željni dokazivanja i borbe za državni tim. Nema razloga za nezadovoljstvo, rad je pred nama, sve će biti bolje sa svakim novim danom koji provedemo zajedno“, rekao je Pešić, prenosi Rukometni savez Srbije.

Povezana vest:  EP ŽENE 2014, Bandelier: Moramo da iskoristimo slabosti Francuske

Selektor Ljubomir Obradović je rekao da se dobro trenira i da nema puno slobodnog vremena.

„Spavaš, treniraš, radimo na teoriji, gledamo video, gledamo naše treninge, ispravljamo greške. Svaki minut se koristi na nekom napretku, šta smo uradili, šta nas čeka, analiza se radi svakodnevno“, rekao je Pešić.

On je rekao da je poraz od Nemačke usledio zbog promašenih zicera i da bi Srbija bila izednačena s domaćinom da nije bilo „sjajne partije“ golmana Silvi Hajnefetera.

Povezana vest:  Lekić,Damnjanović i Cvijić nominovane za najbolje u 2013.

„Bilo je grešaka u odbrani, loših spajanja, a to smo gledali da ispravimo u treninzima koji su usledili. U napadu nismo imali vremena da uigramo akcije, za akcije, sada tek radimo na tome. Do juna i Portugalaca trebalo bi da bude daleko bolje“, rekao je pivotmen španskog Ademara.