Rukometaši Vojvodine osvojili su danas titulu prvaka države, pošto su u poslednjem kolu domaćeg šampionata na svom terenu pobedili Partizan sa 20:19.

Šestostrukom uzastopnom šampionu Srbije na ruku je išao i rezultat iz Šapca gde je Metaloplastika pobedila Železničar sa 27:26 i tako sprečila Nišlije da podignu trofej.

Vojvodina je prva na tabeli sa 14 bodova, Železničar je drugi s bodom manje, dok je Partizan treći sa 12.

Povezana vest:  Rukometašice Norveške odbranile titulu, Crnoj Gori srebro

„U šoku sam posle svega. Nisam ni pratio rezultatu Šapcu, pitao sam na kraju šta se desilo, a čuo sam prethodno spikera. Ovo je rukometna bajka. Svi zaslužuju pohvale, Bog nas je nagradio za ovaj trud, za to što smo krvarili“, rekao je trener Vojvodine Boris Rojević, prenosi portal Balkan-handball.com.

Trener Partizana Nenad Maksić naveo je da je Vojvodina zasluženo osvojila titulu.

Povezana vest:  IZABRANA IDEALNA POSTAVA TREĆEG KOLA – NAVIJAČI BIRAJU NAJBOLJEG

„Ne samo zbog današnje pobede već zbog igara koje je prikazala u celokupnom plej-ofu“, rekao je on.

Maksić je istakao da je u današnjem meču presudilo to što Vojvodina zna da igra važne utakmice.

„Ovde nije bitno ko je brži i jači, već ko zna da igra ovakve utakmice. Nisu grešili, dok smo mi pravili dečje, početničke greške. Teška srca moram da priznam da nismo ni zaslužili bolji rezultat od ovog. Bez obzira na sve, moram da pohvalim igrače da su junački izneli ovu sezonu, za mene su pravi heroji. Što se mene tiče, neću dozvoliti da im bilo ko bilo šta zameri“, rekao je Maksić, objavljeno je na sajtu kluba.

Povezana vest:  Stanić: Nismo sumnjali u plasman na Olimpijske igre

Vojvodina i Železničar će naredne naredne sezone igrati u SEHA ligi.