Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić objavio je danas spisak igrača za utakmice sa Belgijom i Švajcarskom, na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Kako je saopštio Rukometni savez, na spisku su golmani: Vladimi Cupara (Vive Kilce), Dejan Milosavljev (Vardar) i Svetislav Verkić (Vojvodina).

Leva krila: Nemanja Ilić (Feniks Tuluz), Vanja Ilić (Logronjo) i Filip Marjanović (Poli Temišvar).

Povezana vest:  SP ŠVEDSKA 2011, U meču za bronzu Španci bolji od domaćina Švedske

Pivotmeni: Mijajlo Marsenić (Berlin), Ivan Popović (Granoljers), Živan Pešić (Ademar Leon) i Zoran Nikolić (Konstanca).

Desna krila: Darko Djukić (Meškov Brest), Bogdan Radivojević (Raj Neker Leven) i Vukašin Vorkapić (Metaloplastika).

Bekovi: Miljan Pušica (Minden), Ivan Mošić (Ademar Leon), Nemanja Beloš (Retkof Grac), Petar Djordjić (Meškov Brest), Mladen Krsmančić (Anaitasuna), Stefan Vujić (Steaua), Lazar Kukić (La Rijoha), Predrag Vejin (Železničar 1949), Nikola Crnoglavac (Konstanca) i Miloš Orbović (Poli Temišvar).

Povezana vest:  Marjanović preneo većinu ovlašćenja na potpredsednike

Na širem spisku za kvalifikacije su: Todor Jandrić (Metaloplastika), Stevan Sretenović (1949), Djordje Pisarić (Metaloplastika), Milan Milić (Metaloplastika) i Jovica Nikolić (Vojvodina).

Reprezentativci će se okupiti u nedelju u Beogrdu, a zatim slede treninzi u Zrenjaninu, do utakmice sa Belgijom, koja je na programu 24. oktobra u 18 časova u Kristalnoj dvorani. Posle toga ekipa se vraća u Beograd, gde će trenirati do puta u Švajcarsku, gde će u Cugu igrati 28. oktobra od 13.15 časova.

Povezana vest:  Rukometašima Zvezde priredili odličan doček!

Evropsko prvenstvo 2020. godine održaće se u Austriji, Švedskoj i Norveškoj. To će biti prvi put da se kontinentalni šampionat održava u tri zemlje, a umesto 16 učestvovaće 24 ekipe.