seniorke_andrea_sanja_duskoSeniorke započele operaciju „EURO 2010“
U hotelu „Srbija“, održana je konferencija za medije, kojom su, praktično, najbolje srpske rukometašice obeležile početak priprema za Evropsko prvenstvo, koje se od sedmog do 19. decembra održava u Danskoj i Norveškoj. Na njoj su pored selektora Duška Milića, na pitanja novinara, odgovorale i igračice, Andrea Lekić, odnosno, Sanja Damnjanović.
Duško Milić, selektor:
– Ovo je praktično, pravi početak, nastavak onoga što smo radili u prethodnih godinu dana. Idemo u Ečku na pripreme, a onda nas čeka jak turnir, jaka provera sa Danskom, Norveškom i Islandom. Na njemu rezultat neće biti imperativ, ne zbog nekog skrivanja karata, jer mislim da je to nemoguće, već zbog nedovoljno prijateljskih utakmica. Tamo ću probati sve igračice, između ostalog, i one koje, do sada, nisu imale puno šanse za dokazivanje. Nažalost, sa nama zbog povrede nije Dragana Cvijić. Znate da smo kvalifikacije izneli, praktično, sa jednom postavom. Sada nas čeka težak zadatak, turnir, utakmice u nizu, tako da ćemo probati sve. To je glavni cilj ovog turnira, koji dolazi u pravom trenutku. Želja mi je da se vratimo svi zdravi, jer je dosta povreda za ovo prvenstvo.
Andrea Lekić, srednji bek:
– Očekuje nas vrlo jak turnir u Norveškoj. On je dosta bitan za nas, jer je poznato da nam fale utakmice. Imali smo jednu želju pred ovo prvenstvo – da sve budemo zdrave. Znate koliko nam znači članica prve postave, Dragana Cvijić, koja zbog povrede neće biti sa nama. Šta je, tu je. Moraćemo da nadoknadimo taj izostanak. Čeka nas teška borba za prolazak u drugi krug EURO 2010, što nam je cilj.
Sanja Damnjanović, levi bek:
– Drago mi je da smo se opet okupile, a žao, što nismo kompletne. Svi znamo koliko nam Dragana Cvijić znači. Iskoristićemo ovaj period za dodatno uigravanje. Sreća je da većina reprezentacije igra u Zaječaru sa trenerom Milićem, gde smo pripremale, i odbranu, i napad. Ne razlikuje se previše od reprezentacije. Trudićemo se da odradimo što bolje ovako jak turnir, jer su nam takve utakmice jako potrebne. Daćemo sve od sebe da se što bolje pripremimo i ostvarimo cilj – plasman u drugi krug.
Na pitanje novinara, da li će biti nekih dodatnih provera u poslednjoj nedelji priprema, koje će reprezentacija odraditi u Beogradu, selektor Milić je izjavio:
– Pokušaćemo da dodamo još jednu utakmicu sa nekom ekipom iz okruženja. Dosta reprezentacija, sa kojima sam kontaktirao, već imaju neke svoje planove. Probaćemo nešto da organizujemo. Bilo bi mnogo dobro. Odradili smo maksimalno, šta smo mogli u vezi priprema. Trenažni centar, „Kroacija Kup“, sve što smo mogli, uradili smo. Obećavati velike stvari, nećemo, ali ćemo se boriti.
Komentar suparnika u grupi, selekcija Danske, Rumunije i Španije, dala je Andrea Lekić:
– Volela bih pobedu da ostvarimo, već u prvom meču protiv Danske., na otvaranju prvenstva pred domaćom publikom. One će imati pritisak, za razliku od nas. Nisam igrala sa Španijom, ali smo bile blizu i bez mene. U prethodnom periodu, igrali smo nekoliko mečeva sa Rumunkama i mogu reći da nam one leže kao ekipa. Dobro igramo protiv njih.
Povezana vest:  SP ZA ŽENE 2013, Finale SP odigrano pred rekordnim brojem gledalaca