Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić rekao je danas da niko nije očekivao probleme u ekipi, vezano za povrede igrača i da njegov tim u predstojećoj utakmici protiv Švajcarske u kvalifikacijama nema šta da izgubi, pošto on snosi odgovornost za rezultate.

„Niko nije očekivao da nam od tri srednja beka ostane jedan, da od pet desnih bekova završimo sa jednim. Neće biti ni iskusnog golmana Svetislava Verkića, zbog problema sa glavom. Momci nemaju šta da izube, ni u ovoj, ni u narednoj utakmici. Odgovornost je moja. Svestan sam svega i ne kajem se ni jednog trenutka“, rekao je Peruničić za sajt Saveza.

Rukometaši Srbije igraju u nedelju od 13.15 u Cugu protiv Švajcarske, utakmicu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

„Švajcarska je kompletna ekipa raznovrsnih bekova, krila, golmana. Srednji bek Andi Šmid jeste dominantna figura, ali su opasni na svakoj poziciji. Imaju dva sjajna pivotmena, pogotovo Alena Miloševića koji igra za Lajpcig. Dobro se poznaju u tom pasu, forsiraju igru sa sedam igrača. Tih sedam igrača je još više ubilo lepotu rukometa, sve je nekako zgusnuto. Verovatno bismo to i mi radili da imamo Vejina i Vujića u ekipi, jer je to jako opasno sa tri visoka beka u ekipi“, dodao je selektor.

Povezana vest:  EP ZA RUKOMETAŠICE 2014, Sutra počinje Evropsko prvenstvo za rukometašice

Švajcarska je izgubila od Hrvatske u Osijeku sa 28:31.

„I Hrvati su skoro pravili smenu generacija, tu je Duvnjak koji ih drži, jer je i dalje veliki igrač. Farska ostrva su uzela bod u Crnoj Gori koja ima talentovanu generaciju. Bosanci su pobedili Beloruse u Minsku, ne znam šta da kažem, a da se to ne protumači drugačije. Danas svi igraju rukomet, svi su dobri. Znamo s kim igramo, ali gledamo nas. To mi je najbitnije, da se surovo držimo stvari koje radimo kroz treninge“, naveo je on.

Povezana vest:  Protivnici "Orlova" bruse formu pred start SP-a

Peruničić je na put u Švajcarsku poveo 17 igrača, a u odnosu na utakmicu sa Belgijom u sastavu neće biti Filipa Marjanovića, a medju putnicima su desni bek, juniorski reprezentativac Milan Milić i desno krilo Vukašin Vorkapić.

Srbija je u sredu uveče u Zrenjaninu odigrala nerešeno 27:27 sa Belgijom. Peruničić je rekao da ne bi ništa promenio u pripremi tog meča, pošto se „o svakom detalju vodilo računa“.

„Video se motiv i želja momaka. Sam podatak da smo napravili dvostruko više prekršaja od Belgijanaca o tome najbolje govori. U toj želji pravili smo greške. Svestan sam da u kratkom roku ne možemo promeniti mnogo stvari, ali sastav igrača, energija i njihovo davanje je bilo ispravno“, naveo je on.

Povezana vest:  LINC, Grupa B EP, Prvi poraz Orlova

Peruničić je dodao da je njegova ekipa želela prebrzo da završi tu utakmicu.

„Možda je prelomni trenutak bio zicer za  plus četiri, možda nepostojeći koraci Kukića. To su detalji koji mogu da poremete mladu ekipu. Problem je bio u nekim situacijama da nismo mogli da menjamo dva igrača, jer je nezgodno kada dva beka ne igraju odbranu. Momci su pokazali karakter i kod zaostatka od dva gola vratili utakmicu u egal, a znate da mlade ekipe to može da odvede na minus pet“, rekao je on.