Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić rekao je danas da je teško reći s kakvim ambicijama njegov tim putuje na Svetsko prvenstvo, da se očekivanja i realnost razlikuju, ali je istakao da će ekipa sigurno želeti da u svakom meču pokaže najbolje lice.

„Očekivanja i realnost se razlikuju. Ako ćemo o realnosti, ovo je izuzetno mlada ekipa. Biće potrebno vreme, ima puno novajlija. Mi sa klupe imamo uvek ambicije, ali videćemo kako će momci na terenu izneti specifičan pritisak koji nosi igranje za reprezentaciju. Dosta njih nije imalo to iskustvo. Realnost je drugačija od onoga što mi želimo. Želimo najbolje, da svaku utakmicu odigramo na 200 odsto i pokažemo najbolje lice. Samo tako možemo parirati ozbiljnim reprezentacijama. U svakom slučaju, na terenu nećemo respektovati nikoga“, rekao je Peruničić, prenosi Rukometni savez Srbije.

Povezana vest:  EP DANSKA 2014, Poznati svi učesnici druge faze prvenstva Evrope

Rukometaši Srbije započinju završne pripreme za Svetsko prvenstvo koje 10. januara počinje u Nemačkoj i Danskoj. Srbija će igrati u Grupi A sa Francuskom, Rusijom, Nemačkom, Brazilom i ujedinjenim timom Južne i Severne Koreje.

Francuska i Nemačka se na papiru izdvajaju kao favoriti, a upitan da li je realnost tražiti bodove u mečevima protiv Rusije, Brazila i Koreje, Peruničić je naveo da ne želi da „priča na tom nivou“.

„Uvek se u medijima potenciralo ‘ko je taj protivnik’, a nikada tako nisam razmišljao, ni radio. Sportski gledamo svakoga na isti način, ko god da je preko puta i koliko god smo možda inferiorni u ovom trenutku. Nama su u ovom trenutku svi ozbiljni rivali, a mi ćemo se od prvog do poslednjeg pripremati isto i prilaziti na isti način“, rekao je on.

Povezana vest:  SEHA LIGA, Zvezda izgubila od Izviđača

Prvi deo završnih priprema rukometaši Srbije obaviće u centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi. Stručni štab se već sastao, dok je zvanično okupljanje zakazano za 19.00.

„Stručni štab se okupio nešto ranije. Očekujemo igrače od 19 časova. Očekujem da svi dodju sem momaka koji igraju u Nemačkoj (Bogdan Radivojević, Mijailo Marsenić, Nemanja Zelenović i Miljan Pušica) koji će se priključiti 1. januara. Videćemo da li se nešto desilo u medjuvremenu, da li neko ne može da se pojavi. Jedino upitno stanje je kod Darka Djukića“, rekao je Peruničić.

Povezana vest:  Srbija pobedila Mađarsku

Rukometaše Srbije očekuje rad dva puta dnevno do narednog vikenda kada slede prijateljske provere sa Tunisom.

„Najlepše bi bilo da smo svi tu, ali se nacionalna prvenstva različito završavaju. Tako je, kako je, radićemo dva puta dnevno, kondicioni trener Ivan Tomašević će raditi na preventivi i oporavku jer vremena za bazične pripreme nema. Voleo bih da smo u mogućnosti to da obavimo, ali prilagodjavamo se situaciji. Imaćemo 29. decembra meč zatvorenog tipa sa Tunisom, a dan kasnije igramo u Smederevu s istim rivalom i tako završavamo godinu“, rekao je Peruničić.

Nakon mečeva s Tunisom izabranike Nenada Peruničića očekuju i dve provere protiv Makedonije, 4. i 5. januara.

Rukometaši Srbije će takmičenje na Svetskom prvenstvu početi 11. januara utakmicom protiv Rusije.