Rukometna reprezentacija Srbije igrala je večeras nerešeno 30:30 (16:16) protiv Rusije u prvom kolu Grupe A Svetskog prvenstva.

Utakmica u Berlinu bila je neizvesna od samog početka do kraja, ali ipak pobednika nije bilo. Srbija je u većem delu utakmice bila u prednosti, čak je i u poslednjem minutu imala napad za pobedu, ali je Oleg Grams odbranio šut Stefana Vujića 10 sekundi pre kraja.

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je kapiten Nemanja Ilić sa šest golova, dok je Vujić postigao pet, a Lazar Nikolić četiri pogotka.

Povezana vest:  Ambasador Tunisa u poseti Rukometnom savezu Srbije

Reprezentaciju Rusije predvodio je Timur Dibirov sa 12 golova, dok je Dmitrij Žitnikov postigao četiri.

Srbija će sutra od 20.30 protiv Francuske igrati meč drugog kola Grupe A, dok Rusiju od 15.30 očekuje duel s Korejom.

Početak utakmice u Berlinu obeležila je vrlo raspoložena igra Srbije u napadu. Ekipa Nenada Peruničića je brzim i organizovanim napadima došla do tri gola prednosti (9:6), a Rusija je zahvaljujući sedmercima i velikom broju isključenja srpskih igrača uspevala da ostane u igri.

Povezana vest:  SP ZA ŽENE 2013, Srbija danas protiv Brazila za titulu prvaka sveta

Usledio je mali pad u igri, što je ruska selekcija iskoristila, te brzim centrima i nedostatku koncentracije u odbrani stigla do preokreta, ali se na poluvreme otišlo pri rezultatu 16:16.

Početak drugog poluvremena opet je pripao Srbiji koja je uspela da ovaj put dodje do četiri gola prednosti (24:20), pre svega zahvaljući raspoloženim Iliću, Vujiću i Nikoliću, ali je usledila serija Rusija od 5:1 kojom su došli do izjednačenja, a potom i preokreta (26:27).

Povezana vest:  Kreclović: Podržavamo IHF da dobijemo SP 2013. godine

Golovima Kukića, Draška Nenadića i Vujića Srbija je na dva i po minuta pre kraja došla do vodjstva od 29:27, ali je Rusija uspela da se vrati preko Dibirova i na kraju dodje do bitnog boda u borbi za plasman u narednu fazu Svetskog prvenstva u Danskoj i Nemačkoj.