Odličan start rukometaša na EP

ISLAND – SRBIJA 29:29 (15:11)

 

darko_stanic_ruk_rep_rukometOdigrana je prva utakmica srpskih Orlova na evropskom prvenstvu u Austriji. U prvom meču Grupe B u Lincu sprski nacionalni tim je, posle realno lošije igre ostvario odličan rezultat protiv Islanda. Ovo je bio deveti međusobni susret ove dve ekipe a sada je skor četiri pobede ekipe sa severa Evrope, tri remija i dve pobede rukometaša Srbije.

Na startu meča ekipa Seada Hasanefendića krenula je loše. Orlovi su postigli prvi gol tek u šestom minutu prvi vodstvu Islanđana od 3:0. Sve vreme meča „gosti“ su vodili sa po tri, četiri gola.

Selektor Srbije Sead Hasanefendic posle utakmice je rekao:

– Ušli smo u utakmicu jako loše, sporo smo igrali, iako smo imali dovoljno vremena da se pripremimo za start na evropskog prvenstva. Možda i zbog respekta prema Islanđanima je početak bio loš. Međutim, u drugom delu igre, menjao sam igrače, ubacio brže Markovića, Vučkovića i Stankovića, a i rekao sam igračima da 4 gola minusa nije ništa na poluvremenu. Na našu radost osvojili smo bod na dobrih odbrana Darka Stanića. Čestitam igračima i idemo dalje.

Povezana vest:  KUP KARPATA, Rukometašice Srbije pobedile Makedoniju

Razočarano je delovao prvi strateg Islanda Gudmundur Gundmunson koji je rekao:

– Naravno da sam razocaran. Nismo odigrali odbranu kako treba, a naš golman nije branio na nivou. Neću govoriti o penalu, jer je to lutrija. Veoma sam razočaran.

Prvo isključenje u timu Srbije na dva minuta zaradio je Alem Toskić koji je, ipak, na kraju meča bio zadovoljan rezultatom.

– Još nismo svesni kako smo se izvukli u večerasnjem meču sa Islandom. Imali smo izgubljenu utakmicu, šest minuta do kraja gubili smo četiri gola razlike. Odigrali smo jako loše meč, „ganjali“ se celu utakmicu sa njima, ali nas je na kraju sreća pogledala. Spasio nas je Darko Stanić. Ovo je veoma važan bod za nas. Mi idemo dalje, jer nas već u četvrtak čeka novi duel sa Danskom – rekao je Toskić.

Povezana vest:  OKS podržava kandidaturu Srbije za SP za žene 2013.

Nenad Vučković bio je bez reči nakon meča.

– Videli ste kakva je ovo bila utakmica. Raduje me to što smo meč odigrali svih 60 minuta. Na poluvremenu smo rekli sebi da je u narednih 30 minuta sve moguće. Dali smo sve od sebe, naša spremnost je došla do izražaja poslednjih deset minuta i to je rezultiralo osvojenim bodom – veli Vučković.

Junak utakmice bio je golman Orlova, večeras raspoloženi Darko Stanić.

– Verovatno sam iznenadio Islanđane. Za mene je lično ovo loša utamica kao ekipe. Strašno loše smo ušli u meč. Verujem da smo realno mnogo bolja ekipa od Islanda. Na kraju, srećom smo se vratili u meč. Nadam se da ćemo pravu igru tek pružiti u mečevima koji dolaze. Verujem da će meč protiv Danaca biti pravi. Pretpostavljao sam da će Snori Gudjonson šutirati poluvisoko ili visoko u taj ugao, ali treba imati i dozu sreće, a i znanje koju sam ja večeras imao – rekao je Stanić.

Povezana vest:  Rukometašice lepotom promovisale Svetsko prvenstvo 2013

Dvorana: „Tips Arena“. Gledalaca: 4.000. Sudije: B. i R. Mete (obojica iz Nemačke).

ISLAND: Gustavson (10 odbrana), Svavarson, Geirson, Palmarson, Ingimudarson 2, Halgrimson, Atlason 7, Sigurson 9, Gudjonson 1, Stefanson 4, Asgerson, Peterson 2, Gudmunson (6 odbrana), Jakobson, Gunarson 4. Selektor: Gudmundur Gudmundson.

SRBIJA: Stanić (14 odbrana), Kojić 1, Šešum 3, Nikčević, Stojanović 2, Toskić 4, Perćc, Ilić 7, Marković 1, Pejanović (2 odbrane), Anđelković, Lapčević, Vilovski, Vučković 4, Nenadić 1, Stanković 6. Selektor: Sead Hasanefendić.

Isključenja: Island 10 minuta, Srbija 12 minuta. Sedmerici: Island 4 (1), Srbija 5 (4).

U prvoj utakmici „B“grupe Danska je pobedila Austriju 33:29 (16:14).

 

Ministarka na tribinama

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić – Marković, doputovala je u Linc kako bi bodrila reprezentaciju Srbije u prvoj utamici grupe „B“ protiv Islanda na Evropskom prvenstvu. Ministarka je zajedno sa navijačima na tribinama pružala podršku našim rukometašima svih 60 minuta.