reprezentacija_srbija_2011SP ŠVEDSKA 2011

Srbija jedva pobedila Alžir, Vuković zadovoljan

 

Rukometna reprezentacija Srbije pobedila je danas selekciju Alžira sa 25:24 (13:9), u prvom kolu takmičenja u Grupi C na Svetskom prvenstvu u Švedskoj. U meču u kome su obe ekipe igrale promenljivo, više sreće u završnici imala je Srbija. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Marko Vujin sa šest golova, dok su Rajko Prodanović i Rastko Stojković postigli po četiri gola.

Početak prvog poluvremena pripao je Alžircima koji su poveli sa 4:0, međutim, do 10. minuta Srbija je uspela da peokrene rezultat u svoju korist i da nastavi u istom tempu do poluvremena. U ovom periodu igre imala je i najveću prednost kada je u 25. minutu povela sa 12:7.

Činilo se da je selektor Veselin Vuković pronašao idealnu igru da se suprotstavi „tipičnim predstavnicima afričke škole“, ali uporni rukometaši Alžira trudili su se da iskoriste svoje šanse.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Zvezda pobedila PKB, novi meč za manje od 24 časa

U 41. minutu smanjili su na 17:15, a u 45. minutu izjednačili na 18:18 i preokrenuli rezultat u svoju korist na 19:18. U neizvesnoj završnici igralo se „gol za gol“. Alžirci su još jednom poveli sa 23:22, ali je onda Srbija imala više sreće. Golman Darko Stanić odbranio je napad protivnika pri vođstvu Srbije od 25:24, a onda su igrači dodavanjima sačekali da istekne 60. minut.

Naredni meč Srbija igra u nedelju u 18.00 u Malmeu sa Australijom, koja je danas izgubila sa 12:47 od Danske. Selektor Srbije Veselin Vuković posle meča istakao je da je srećan što je njegov tim pobedio.

-Posle uvodnih 0:4 nisam tražio tajm-aut. Desilo se da smo poslednji napad u prvom poluvremenu prokockali. Primili smo gol i otišli nervozni na odmor. Morao sam da u svlačinonici kažem neke stvari. Bilo je to vidljivo. Nismo još izbrisali duhove iz prošlosti – rekao je Vuković.

Povezana vest:  Juniorska reprezentacija Srbije osvojila Prezident kup

On je dodao da je i ranije kazao da bi bio zadovoljan pobedom protiv Alžira od jednog gola razlike i da se to i dogodilo.

Golman Srbije Darko Stanić istakao je da mu je „mnogo teško“.

-Srce hoće da mi iskoci. Ne bih mogao da preživim da smo izgubili od Alžira ili odigrali nerešeno. Srce bi mi iskočilo. Večeras smo se izvukli, ali ovo treba da nam bude nauk i da nam ne padne na pamet da ovako igramo – rekao je Stanić.

Selektor Alžira Reduan Okrija čestitao je Srbiji na trijumfu.

Povezana vest:  „MEČ SEZONE" U KRAGUJEVCU – KO ĆE DO TITULE?

-Igrali smo protiv Srbije koja je dobar tim i koja je imala dosta pogodaka u početku. Imamo tri naredne utakmice da pokažemo da smo bolji. Čestitam im na trijumfu – rekao je selektor Alžira.

Dvorana: „Fars of frosta sparbanken Arena“ u Lundu. Gledalaca: 1.500. Sudije: El Marzuki i El Nuami (UAE). Iskljucenja: Srbija 6 minuta, Alzir 4 minuta. Sedmerci: Srbija 2 (1), Alzir 2 (0).

SRBIJA: Pribak, Šesum 2, Vujin 6, Nikčevic 3, CGurkvic, Toskić, Stanić (18 odbrana), Ilić 2, Marković 2, Pejanović (1 odbrana), Prodanović 4, Stojković 4, Rnić, Vilovski, Vučkovic 2, Stankovic.

ALZIR: Rahim, Zuaui 1, Ceik 5, Berkus 1, Laban 3, Bultif 3, Kerbos, Hamud Ajat, Busmal, Berijan 3, Lajadi 1, Daud 3, Mokrani 1, Slađi (7 odbrana), Hamad 2.